Sziasztok! A problémám a következő! Van egy 2 éves szennyvíz szivattyúm, amit fű, és virág locsolásra használok. A használati utasítás szerint max. 5 m. mélyből képes vizet szívni. Mérőszalaggal lemérve, 2. 90-en van, és egyik pillanatról a másikra abbahagyta a víz nyomást. Felhúztam, hordóból nyomja a vizet, a kútban is megy a motor, viszont víz nem akar jönni. Átmostam a csövet, így sem! Segítene valaki??? Köszi!!!!
Hát a nem túl részletes leírásra nem túl részletes választ tudok csak adni. A szennyvíz szivattyú az nem szív hanem nyom, tehát vízben kéne lennie ill víz alatt. Ráadásul arra való hogy az eresz alatti esővizes hordót kiürítsük vele vagy az udvari felfújhatós medence vizét kiszivattyúzzuk, főleg ha valami csupa műanyag szivattyú lenne. Esetleg a talajvizes pincét víztelenítsük. Tudom a pár ezer forintos ára sokakat elcsábít aztán jön a meglepetés.
Tedd bele cső nélkül egy nagyobb edény vízbe aztán próbáld le úgy. Ha úgy sem szállít akkor kukában a helye mert a javítás árából veszel másikat.