Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Szeretném hozzáértő tanácsát kérni az alábbiakról. Másfél éve vettem egy nagyon drága jó felszini szivattyút. Fúrt kutam van. A szivattyút betonozott aknába telepítettem, aminek természetesen fedele van. A szivattyú leégett. Elvittem a márka szervízbe, ahol azt mondták hogy belülről párás a motor, ami azért lehet, mert olyan helyen üzemel, ami valószínűleg nedves. Ezért nem javítják meg jótálással. Valaki mondja meg hova kell telepíteni állandó használatra egy vízszivattyút, ha nem a kútból kijövő cső fölé egy aknába. Az aknába nem folyik bele kívülről víz, maximum a pára csapódik le. (Egyébként én még nem láttam tökéletesen száraz 80 cm mély aknát. A vízóraaknánk is nedves valamennyire, hiszen lent hideg van, fent meg meleg nyáron. Persze, hogy nedves) Ha kint hagyom a felszinen akkor az esőtől ázik. Vagy minden nap szereljem le és vigyem be a házba? Vagy építsek fölé kis házikót ablakkal stb.. Teljesen tanácstalan vagyok. Ha valaki tud tanácsot adni nagyon hálás lennék érte.Egyrészt hagyjam e annyiban, hogy kifizettették velem a javítási költséget, illetve hogy használjam a későbbiekben, hogy ne égjen le a motor.
Köszönöm előre is bárki tud tanácsot adni.
Hát tudni kéne hogy milyen szivattyúról beszélünk. Aztán azt is hogy mit írtak papírra a szervizben vagy csak mondtak valamit, amit majd bármikor letagadhatnak. Kényes dolgok jöhetnek privát is ha ....
2 év a garija ? mert másfél évet említettél. Egyébként az esetek nagy részében újabban nem fogadnak gariban semmit és ez szinte általános. Ráfognak valamit aztán vegyél másikat. Bíznak a szerencséjükben hogy pár tízezerért senki nem megy bíróságra.
Kedves Segítő! Nagyon szépen köszönöm a hozzászólást. Ez egy grundfos JP6-os szivattyú. Ma telefonáltak, hogy készen van, holnap megyek érte. Természetesen kifizetem a javítási költséget 39.000 Ft, nem kevés, de a szivattyú közel 100 ezer volt másfél éve. A jótállás egyébként 2 év. Szerinted mit tegyek? Érdemes valahova fordulni panasszal? Fogyasztóvédelem, vagy a Központjuk?.. Ha újból beszereljük, hova rakjam. Vissza az aknába? Szabadban mégsem hagyhatom..Nagyon szépen köszönöm az időd amit a tanácsokkal eltöltesz.
Kedves Sylvia

Nagy trükkel csak IP44 védelme van a motornak tehát hivatkozási alapnak ügyes húzás a gyártó részéről. Nem egyszerű ezzel a céggel mert másoktól is hallottam hogy simán ráfognak ezt-azt a szivattyúra vagy a használatára és máris visszautasítják a garit. Én azért futnék egy kört a "Békéltető testület" felé ahol szeretném látni hogy tényleg volt e víz a motorban ( képek a szétszedésről stb) nem e az történt hogy más ok miatt égett le. (pl kondenzátor zárlat, vagy szakadás stb) Ha az akna rendes normális, nem csorog bele a víz ha esik az eső akkor a pára ilyen rövid idő alatt a motor belsejében nem okozhat kárt hiszen üzem közben a motor melegszik így le sem csapódik a pára, vagy ha lecsapódott akkor leszárad :) Nem beszélve hogy mindenki aknában üzemelteti a szivattyút gond nélkül :)
Kérdés hogy van e ereje kedve megszorongatni a képviselőjüket majd a tárgyaláson a békéltető testület előtt, mert csak ezt követően kéne bírósághoz fordulni.
Kedves lalibatyo!
Köszönöm szépen a tanácsokat. A békéltető testülethez írok levelet, aztán meglátjuk mi lesz. Próba-szerencse. Megírom majd a fejleményeket. Hálás üdvözlettel. Sylvia
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 38 vendég

cron