Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Segítséget szeretnék, mert valamit nyilvánvalóan rosszul csináltam.
Van egy Elpumps jpv 900-as szivattyúm és egy ásott kutam.
Az indítás előtt feltöltöttem a szivattyút vízzel. Ezt beindítás után csodálatosan ki is nyomja, csak épp utánpótlás nem érkezik utána a kútból. Aztán újra elolvastam a leírást, amikor is észrevettem, hogy nem csak a szivattyút, hanem a tömlőt is, amin keresztül felszívja a vizet a kútból, azt is fel kellene tölteni.
És itt akadtam el. Azt hogyan ? A durván 9 méteres cső a kútban...... szedjem ki? Találtam egy videót, de ott úgy láttam, csak simán a szivattyú lett feltöltve. Pontos leírás nincs, és bár volt már egy búvárszivattyúm amivel nem volt gondom (és amúgy egy vállalkozó szellemű nő vagyok :) ) de ilyen önfelszívóssal még nem találkoztam és ez most úgy látom meghaladta a képességeimet :(((
A víz szintje kb 7 méter mélyen van. A kútban a vízoszlop olyan 6-7 méteres.
Üdv
Hát a szívócső először is legyen merev cső, pl KPE. Aztán legyen az alján egy lábszelep és ez úgy legyen kiépítve hogy folyamatosan emelkedjék a szivattyú felé. Tehát ami nem függőleges az is a szivattyú felé emelkedjen. Ha ez sikerült akkor kell feltölteni a szivattyú házat vízzel amin keresztül feltöltődik a szívócső is. Ha ez megtörtént akkor működnie kell de csak akkor ha teljesen tömített is az egész.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég