Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Jó estét mesterek!

Van egy 5 méter hosszú (nem UV álló) fóliasátram amelynek a közepénél a fólia elszakadt a földtől a tetőig.
A váz szerkezete műanyag kpe cső fehér. A fóliát 2 éve használjuk és a tűző nap ellen jéghálóval árnyékoltam. Abban kérnék tanácsot, hogy meg lehet-e javítani?


Köszönöm!

További jó barkácsolást!
Valószínűleg igen de sok értelme nincs mert elszakad majd másutt hiszen elöregedett az anyagja. Anno mi ezt vasalóval "hegesztettük" egybe. A két fóliát fedésben egymásra fekteted vasalódeszkán de teszel újságpapírt alá, majd felül is lefeded 2-3 réteg újságpapírral és a megfelelően beállított hőfokszabályozós vasalóval egybe vasalod.
Kell előtte némi kísérletezés hogy milyen meleg vasalóval mennyi ideig kell vasalgatni hogy jó legyen. Sajna ez csak úgy megy ha leszeded a fóliát :(
Köszönöm, de arra gondoltam még, hogy szintelen szilikon tartalmu ragasztóval pl fbs
Felülre teszem a foltot alá a szilikont és leszoritom pl pántoló szallaggal. A szintelen ragasztó, reagál a napfényre? Sajnos nem kaptam pigmrntált uv álló fóliát. Ezért próbáltam védeni jéghálóval. Nagyon drága egy fólia felszerelve. 5 m x 3 m majd 50,000 ft.
És 2 év alatt tönkremegy, ugy, hogy nincs benne fém ami átégetné a fóliát. Na mindegy
Tudom, hogy nagy az öko lábnyom, de vegyszer mentes zöldségeket, hogy termeljünk
Gazdaságos módon.
Jó éjszakát.
További jó barkácsolást, és segitést a többi szakinak!
A ragasztók nem nagyon szeretik ezt az anyagot, azért kell "hegeszteni". Mindenképp jó ötlet az árnyékolás raschel hálóval de nem fogja "megváltani a világot" jó esetben nem lesz napégett a növény és 1-2 évet meghosszabbítja az életét a fóliának. Nem véletlen hogy a fóliás termesztés egyre jobban kiszorul a kertekből a magas költségek miatt. Nagyon sokféle fólia van már mind anyagvastagságban mind anyagminőségben, időben ki kell választani a jót, és hát ez is olyan mint a mosógép, mit fogunk venni ha örökké tart az új ? - na ezért nem is tart örökké :D Én voltam olyan termelőnél akinek kukorica volt az üvegházban :) Levezette hogy miért nem éri meg és igaza van ha igazak a számai. Ezt a fóliázást inkább hobbinak kell tekinteni ott más a matek, nem a haszonszerzés a cél hanem hogy sajátot és jót együnk. Én is így tekintek a kertészkedésre és talán a szőlő és gyümölcs ami "hasznot" termel. A zöldségek szerintem nulla hasznot hoznak. Borzasztó növényvédőszer árak vannak, elképesztő veőmag árak kisgép árak stb. Elmész egy faluba, nem tartanak állatot csak kutyát és nem termelnek semmit csak füvet meg díszcserjéket. Alig van olyan aki igen.
Köszönöm, igaz, kis faluban élek pár 100 an vagyunk. Szatmári rész.
1 bolt van, kocsma nincs is, vagy 10 éve bezárt. Itt mindenki megtermeli ami neki kell.
Ahogy én is, persze szabad földben, de jó a primőr, és, hogy lehet uborkát vetni augusztus végén. Tudom nem lehet gazdaságosan termelni, de jó is az ujkrumpli akkor mikor még rügyeznek a fák. Friss ujhagymával.
Lehet ugy csinálom meg, hogy huzok a szakadt részre fóliát, van régi és ki huzom vele
ezt az évet. A jégháló lefogja. Ha már hordtam bele fél méter havat, had ázzon legalább egy utolsó kört had fusson még a sátor.
Jó éjt.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 10 vendég