Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
9 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok. A 2 éve működő házivízmű tavaszi elindítás után nem működik rendesen. Elpumps 1300 + 50 L tartály nyomáskapcsolóval. A tartályban a nyomás 1,5 bar. A membránt átnéztem hibátlan. A szivattyú nem kapcsol ki. A nyomás felmegy 3,8-4 bar- ig és nem kapcsol ki. A nyomáskapcsoló hosszabb csavarját hiába állítom nem segít. Nem rozsdás kinézetre gyári állapotú. Lehet, hogy a vasas víztől berozsdásodott a vízzel érintkező része? Másik észrevétel: Áramtalanított állapotban leengedem a tartályt és mielőtt teljesen kifogyna a víz furcsa hangot ad a membrán. Mint amikor a lufiból gyorsan kiengedjük a levegőt. A nyomásmérő lemegy 0 bar-ra. Elzárom a csapot és a mutató lassan visszamegy 1,5 bar-ra. Köszönöm ha tudtok segíteni.
Pár ezresért lehet kapni nyomáskapcsolót, le kellene cserélni mert a hozzá nem értő állítgatás csak problémát okoz. A tartály levegő nyomását a víz oldal nyomásmentes állapotában kell ellenőrizni. A tartály víz és levegő oldali nyomásmentes állapotban pár perc alatt szétszedhető és ellenőrizhető a membrán. Sajnos annyira jól dolgoznak már a mérnökök hogy két év után már jelentkezhetnek ( tervezett avulás) problémák a mai tartályokkal.
Köszönöm. Közben vettem új nyomáskapcsolót, Azzal sem jó. Kiszedtem a gumit. A tartály belül száraz, a gumi épnek tűnik, újszerűnek. Összeszerelés után a tartályba fújtam levegőt 1,5 bart, majd később emeltem 1,7 bar nyomásra de nem jó. A vizet felnyomja 4 barig és nem kapcsol ki. A nyomást megtartja, másnap is annyi. Teljesen tanácstalan vagyok. 2 éve gond nélkül üzemelt a téliesítésig. A vízmű bent van épületben száraz helyen.
Akkor eldugult a csatlakozó furat a nyomáskapcsoló irányába azon a réz idomon. Ha nem akkor valamit nem jól csináltál, pl bekötés, vagy esetleg nem PM-5 ( 1,5-2,8 as ) nyomáskapcsolót vettél.
Köszönöm, megnézem és jelentkezem.
Kíváncsian várom !
Jelentem újra működik a gépezet. Az ötágú idomban a nyomáskapcsoló csatlakozója volt eltömődve. Levettem a nyomáskapcsolót, elindítottam a szivattyút és nem jött a víz a kapcsoló helyén.Egy darab dróttal megpiszkálva kitisztult és működik. Köszönöm a segítséget mégegyszer.
Ritka probléma de néha előfordul.
A lényeg, hogy sikerült. Köszönöm.
9 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég

cron