Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Remélhetőleg nem csak engem foglalkoztató téma a házi kedvencek és a kert kapcsolata. Elsősorban a kutya és a kert kapcsolata, mivel a legtöbb kárt, felfordulást a kutyák tudják végezni, de persze a macskák sem éppen angyalkák.
Felteszem, nem csak nekem a fixa ideám, hogy kutyám is legyen és a kertem is megmaradjon. Ebben a fórumban a békés egymás mellett élés praktikáira, kis cseleire, titkaira lennék kíváncsi, remélhetően nem csak engem foglalkoztat a téma és sokaknak vannak jó ötletei, tanácsai, amit megoszthatnánk egymás közt. Itt szeretném kerülni a kikötöm a kutyát méteres láncra, vagy a 3 négyzetméteres kutyakennel a megoldás témát.
Nemrég óta van kutyám, sokan mondták, mondjak le a kertről, annak úgy is vége. Én viszont nem vagyok hajlandó ezt ennyire egyszerűen kezelni, és beletörődni, ha mások is mondják biztos így van alapon. Előre bocsájtom, nem bemutatókertem van, ahol minden egyes fűszálnak meghatározott irányban kell állnia és lépkedni is csak puhatalpú papucsban lehet. De már találkoznom kellett a kiásott virággal, a szétharapdált kerítéssel, a foltokban kipisilt fűvel, a letaposott bokorral.
Tehát kedves fórumozók, kinek milyen praktikái, bevált módszerei vannak a békés egymás mellett élés biztosítására. Osszuk meg egymás közt.
A témát direkt nem kutyafórumon vetettem fel, mert ott a kutya javára dőlne el a kérdés, de én szeretném egyenrangúan kezelni a házi kedvenceket és kertet is. :D
Üdvözlöm!
A kutya és a kert valóban nehezen fér meg egymással.
Én egy évvel ezelőtt vettem magamhoz egy kuvasz kulyköt, ami ahogy nőtt úgy egyre nagyobb károkat okozott a kertben.
Az az igazság hogy féltettük kivinni sétálni, nehogy valami fertőzést elkapjon így sétáltatva csak nagyon ritkán volt.
Később rákaptunk a sétára és akkor érdekes módon lecsökkentek a károkozások, na nem nullára, de csökkent.
Karácsonykor hozzánk került mégy egy kutyus, ezzel együtt és persze a sétáltatásokkal együtt megszünt a probléma.
A kutyák szinte egész nap játszanak és lefárasztják egymást. Ha még este egy sétára is el tudom vinni őket akkor teljes az örömük és nincs energiájuk szétrágni a kertet.
Egy kutya esetén azt is meg lehet próbálni, hogy pár kedvenc játékot, velőscsontot ki kell neki rakni, hátha azokat szívesebben rágcsálja mint a rózsabokor, vagy a facsemete tövét.
Csodálom, hogy a két kutya a játékával nem okoz nagyobb károkat. Pár napja játszottam a kutyámmal és a nagy ugrabugrálás közben hirtelen oldalra vetődött és telibe vette a mellette lévő kis tuját, aminek kitörte a főágát. Azt figyeltem, ha belelendül a játékba, már nem figyel semmire, képes átgázolni mindenen, amit addig még sosem bántott.
Esténként rendszeresen elvisszük sétálni, ezzel is csak annyit értem el, hogy kevesebbet kell lapáttal a kezemben fürkészni a füvet, mert a nagyját kint intézi el. Most már békén hagyja a növényeket nagyjából, még mindig a legnagyobb gondom, a foltokban kipisilt fű. :(
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron