Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
egy kerti zuhanyt barkácsolgatok.Arra gondoltam,ebben a kb.200 lit.fémhordóban megnövelném a nyomást a szivattyúval,nagyobb slunggal jönne alul a viz.Tudniillik,rárakattam egy kapott boylert,fedett bodé lett köré.A hordót is kaptam,az alsó lyukba be volt épitve fixen egy cső,arra rácsatlakoztam a szivattyú vizével.De!És itt van az elakadás,amiért irtam.A fémhordó,felső kb.6 cm-es belső menetes nyilására nem találok lezáró dugót,a cégek 12 ezerért árulnak komplett hordót!.Ilyen dugót keresek.Már egy mosdó alsó szifonját kinéztem,kb hasonló méret,levettem az alsó lezáró burát,a szifon 2 elvezetésébe belepréseltem 2 lefolyó gumidugót,a hollanderekkel odaszoritottam-a bauhausos rendkivül aktiv-idézöjelben-eladója le is petézett amikor csakazértis összeraktam a ketyerét,de azért igazi lezáró kupak volna az igazi.köszi ha van ötlet
Nézz körül az aukciós oldalakon, apróhirdetési oldalakon. Egy rozoga hordó is megtenné, ha jó a csavar a tiédbe. Mondanám hegesztesd be, de akkor ott rozsdásodni fog. Keress egy ügyes esztergályos szakit, aki rézből, vagy bronzból elkészíti a dugót, ez nem fog rozsdásodni és biztos jóval olcsóbb, mint egy komplett hordó. Nem tudom mennyire szabványmenet ez, de egy vízszerelési boltban is körül lehetne nézni a fittingek között, hátha találsz megfelelőt.
Most beszéltem a szomszédommal aki ilyen aranykezű mester, ő meg tudja csinálni rézből, vagy alumíniumból is. Pontosan mérd le az átmérőt, de szerinte a 6 cm körüli érték 2 collos méret. Ha érdekel pü-ben keress meg.
Azonban a hordóra vigyázz, ezek csak tárolásra készültek, nem biztos, hogy nagyobb nyomást elviselnek. Jobb esetben csak kipúposodik. Az én alumínium gömb alakú vízmelegítőmet is szétnyomta az elődöm, mert elfelejtette kinyitni a szellőzőt. Most lyukas az oldala, csak félig tudom tölteni, de így is kellemesen folyik belőle a víz, 2.5 m magasan van.
Köszi az infót,valóban az olajos hordó nem nyomásálló..ugy domborodott amikor a szivattyút ráküldtem,mint egy fánk.Szerncsére időben leálltunk.De azért egy mosdó szifonjából és 2 lefolyó gumidugóból légmentesen lezártam a 2 colos nyilást!De!A hordóhoz való leágazást egy elzáróval lezártam és a boyler-mosdó-Wc rendszer felé csináltam egy slagbekötést egy T-elágazással igy létrejött a zárt rendszer ahol már a boylernek nyomásállónak kell lenni.Még hétvégén behozom a szivattyú kapcsolóját a boyler mellé,aztán lesz nyomás.Szereztem egy kis nyomásmérőt,azt berakon a boyler bevezető hidegcsövére,lehet zuhanyozni,nem csak a gravitáció lesz,bár ha befűt a boyler,ugyis lesz egy kis nyomás.Szerintem elözö életemben vizszerelő voltam...
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég