Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
10 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Helo!
Szeretnék a kertemben egy kőr alakú épített medencét, de olyan árajánlatokat kaptam, hogy lehet le kell mondanom róla, hacsak én meg nem próbálom megcsinálni. Ha van valaki, aki csinált már ilyet, kérem ossza meg velem a tapasztalatait. Előre is köszönöm. Üdv: Papi
Heló papi

Jobban jársz, ha a készben gondolkozol. A megépítése nagyon komoly szaktudást igényel. Nem javaslom, hogy kezdő ember (ezermester) neki álljon!

Mégis, mekkora medencét akarsz ? Hány ft-ra gondoltál?
Helo Bellami!
Azóta már elkezdtem építeni a medencét. Az átmérője kb. 3 méter, a mélysége 140 cm lesz. Az aljába raktam egy 8-as betonvas hálót, kb 15 cm betonba, kőrbe 10-es betonvasakat kötöttem bele. Az oldala 15-ös zsalukőből lesz, minden zsalukőben két vas lesz. A sorok között 8-as betonvas megy kőrbe. Az árajánlat amit kaptam, 2,8 millió volt. Üdv: Papi
Hello Mindenki!
medencét építeni lehet nagyon sokért, meg ötletesen kicsi pénzért. papi! a kezdésed jó volt, de egy dologra ügyelj. A zsalukő és a talaj közé tégy kb 15-20 cm kavicsot (nem homokos sóder!) és ezt a kavics réteget a felszínen kicsit szélesítsd ki kb 60 cm-re (csapadékvíz elvezetés szennyeződés kivültartás). A medence bélelésére lehetőleg kék színű fóliát használj (bár a fekete olcsóbb). Az még kérdéses, hogy kezdés előtt a talajszerkezetet megvizsgáltad-e, mert a 3m-es átmérő cca 10 tonna vizet jelent és ez bizony okozhat meglepit. Jó munkát
Sziasztok!

Miért kell Papit ijesztgetni? Mi a túrónak oda talajvizsgálat? Mert 10 t víz fogja nyomni a talajt? Eddig nyomta 17 t föld. (Amúgy a szerkezettel együtt ez is lesz majdnem annyi.)
Ágyazásnak homokos kavicsot használj, (magyarul sóder!)és ne sima kavicsot! A sima kavics eltömődik földdel, agyaggal, - hol, mi van. A homok nem engedi betüremkedni a környező földet, viszont a vizet kiválóan átengedi.
A kör (tehát KÖR és NEM KŐR!) falba nem baj, hogy tettél vasat, de nem szükséges. Betonnal úgy is kiöntöd, és úgy viselkedik, mint a boltív. Vas nélkül is összeroppanthatatlan. Ha még víz is lesz benne, akkor a nyomáskülönbség is elenyésző lesz.
Amit viszont elrontottál, az a mérete. (Persze nem ismerem a lehetőségeidet...) 5 m átm. alatt nem lett volna szabad elkezdeni.
Ne felejtsd el a vízforgató nyílásokat, és a szűrő helyét kialakítani a medence mellett!

Üdv: LLaci
Helo Laci!
Sajnos a kertem mérete miatt nem tudik nagyobbat csinálni, de nem értem
,hogy miért kéne legalább 5 m-esnek lennie.
Üdv: Papi
Szeretnéd, hogy egész évben vagy szezonban gyönyörű kristálytiszta vize legyen medencédnek?

http://www.youtube.com/watch?v=UrI_qzR8dIw


medencemester
szevasz dzsindi vagyok nagyon sok medencét csináltam milyen medencét szeretnél,betonkádas.acélköpenyestmüanyagfóliával,vagy műanyag vázast.valamit nem tudsz kérdezz bátran.a legdrágább a betonkádas csempézett.
szevasz most olvasom hogy már elkezdted épiteni,el ne felejsd a lámpatesteket beépiteni a betonba befuvoidomoka tulfojorendszert .és az üritöt .az nagyon fontos hogy az alját majd porszivozni is tudd.üdv.dzsindi.
szevasz eszembe jutott a szűrő visszamosatásához feltétlen használj 200l.es tartájt és egyenletesebb a vízforgatás is.dzsindi.
10 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég