Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok,

Szeretnék én is öntözőrendszert csinálni, de a házi vízművem úgy működik, hogy egy bizonyos szintű alacsony nyomásnál kapcsol csak be és ha elér egy nagyobb szintet, akkor kikapcsol. Így egy állandóan változó nyomás van csak, nincs állandó. Ehhez lehet tervezni öntözőrendszert vagy ügyeskedni kell még valamit hozzá ?

Köszi !
Tételezzük fel hogy a kút maximálisan kiszolgálja a szivattyút, lényegesen több vizet ad mint amit a szivattyú szállítani tud és a nyugvó szint és az üzemi vízszint közt is alig van különbség. (mert ugye a szívómélység változás szállított mennyiség változást okoz) Ha így van már csak annyi a dolgod hogy megállapítod azt a vízmennyiséget liter /percben aminek az elvétele során a szivattyú nem képes akkora nyomást produkálni hogy lekapcsoljon a nyomáskapcsoló de még elegendő hogy az öntözők spricceljenek, porlasszák a vizet.
Ez kb 2-2.5 bar. Ha ez +van már csak annyi a dolog hogy az egyes körök vízigényét erre a mennyiségre kell beállítani a spinklerek számának fajtájának megválásztásával. Esetleg a bekapcsolási nyomást feltornászni 1,8-1,9 bar-ra.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég