Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
45 hozzászólás Oldal: 3 / 3
Üdv
Hát valami műszerrel kéne végig futni hogy mi kap és mi nem áramot de ha nem áll le akkor akkor is kap ha nem kéne valószínűleg. Ezek az áramlás kapcsolók többnyire úgy vannak megcsinálva hogy a "kuka a szervizük". Én talán ha szétszedhető megnézném hogy nincs e benne valami relé ami összeégett esetleg. Sajnos többnyire kis mütyür relékkel kapcsoltatnak viszonylag nagy induktív fogyasztókat és ez bizony sokszor lehet a bajok forrása.
lalibatyo írta: Üdv
Hát valami műszerrel kéne végig futni hogy mi kap és mi nem áramot de ha nem áll le akkor akkor is kap ha nem kéne valószínűleg. Ezek az áramlás kapcsolók többnyire úgy vannak megcsinálva hogy a "kuka a szervizük". Én talán ha szétszedhető megnézném hogy nincs e benne valami relé ami összeégett esetleg. Sajnos többnyire kis mütyür relékkel kapcsoltatnak viszonylag nagy induktív fogyasztókat és ez bizony sokszor lehet a bajok forrása.

Ok végignézem, bár úgy láttam az áramláskapcsolóban levő relé, (ami a fedelet levéve látszik ) induláskor behúz, ha elveszem a feszültséget elenged ( nincs összeégve). Az áramláskapcsolónak ( LEO PS-04 ) tisztitása lehetséges valamilyen módon? Elég nagy kiterjedésű a locsoló hálózat, a szivárgás okozhat ilyen hibát?
Tudsz e segíteni , milyen nyomás beállítási értékei vannak ennek a tipusnak? Mikor kapcsol be és mikor állít le?
A vízszivárgás okozhat ilyesmit de bíztam benne hogy azzal kezdted hogy lezárod a csővezetéket a vezérlő után. Leszerelés után kimosható a vízoldalból a homok, de a membrántér is fel szokott telni és sokszor ez akadályozza a működését, ettől komolyabb javításokat nem csinálok, kidobom és rakok fel másikat. Fontos még a javasolt szerelési helyzet betartása is hiszen belül (fajtától függően) van egy alkatrész ami mozog vízáramlás hatására és így kapcsol egy érzékelőt ( mágneses elven) .

A Leo PS-04A áramláskapcsoló a szivattyút nyomás hatására be és áramlás érzékelésével kikapcsolja. A következőképpen történik mindez:
-ha vízelvétel történik a rendszerben, vagyis mondjuk kinyitnak egy csapot, akkor mivel a szivattyú áll ezért a rendszer nyomása leesik. Amennyiben a nyomás eléri a gyárilag beállított 1,5 bar-t a Leo PS-04A áramláskapcsoló bekapcsolja a szivattyút és mindaddig üzemelteti, amíg vízelvétel történik. Ha elzárjuk a csapot, akkor a szivattyú addig működik, amíg tud vizet szállítani a rendszerbe. Mikor már nem tud többet szállítani az áramlás megszűnik, amit érzékel egy mikrokapcsoló és leállítja a szivattyút. Újabb vízelvétel esetén ismét kezdődik minden elölről. Ha üzem közben elfogy a víz, akkor is megszűnik az áramlás és amennyiben ez meghaladja a 10 másodpercet, a mikrokapcsoló szintén leállítja a szivattyút, ezzel megvédve a szárazon futástól. Vízhiányt követő leálláskor már nem kapcsol újra be automatikusan, hanem a felhasználónak kell újraindítani a reset gomb megnyomásával.

Beszereltünk egy "főcsapot", teljes elzárásra a kapcsoló működik. Szivárgó víz megtalálására valami ötleted van e? Egyébként tapasztalat szerint mekkora szivárgás tudja a kapcsolót működésképtelenné tenni?
Többnyire valamely csatlakozás lesz a ludas, de néha a cső is tud ereszteni. Szakaszolni kéne a vezetéket és így megtalálható a hibás szakasz, mégsem kell kiásni az egészet. Ahol nedves a cső ott ereszt :)
Kösssssssz. Ezt szerettem volna elkerülni, mert tényleg nagy a kert elég sokféle csővezetékkel. Ezek szerint marad a hagyományos felezéses módszer. A villanyhoz van némi fogalmam, azt gondoltam a víznél is fellelhető valami jobb hibakereső módszer. Marad az ásó :( . Szerinted milyen mennyiségű vizelfolyás az ami ezt a jelenséget produkálja?
Sajnos nem tudom megtippelni de ha egy vízórát rákötsz a rendszerre le tudod mérni.
köszönöm az ötletet, kipróbálom. Most kaptam egy kis időt, szerencsére esik, sőt zuhog
Üdv.
az volna a kérdésem hogy befojásolja e vizhozamot, ha 1"-os szivocsö helyett 3/4-est tettem.
t.i.p 1200/25 ös házi vizmüvem van, és szerintem keveset nyom
Üdv
Csökkenti de nem 10 liter/ perces hozam esetén. Kb 25-30 liter feletti víhozam felett érezhető inkább, persze csak akkor ha győzi a kút és nem csökken az üzemi vízszint sokat. Mekkora az a hozam amit keveselsz és mik a kút adatai ?
17m es furott kut az átméröje kb30cm, a hidrofor tip 1200/25 álitolag 4,3 m3 kéne nyomjon de még 3mat se nyom. a kerti locsoláshoz is ezt használom, ja és csepeg a szimering lehet az is befolyásolja.
Igen a rossz tengelytömítés biztosan. A megadott 4,3 m3 / óra csupán elvi max szállítás és nulla méterről nulla méterre értendő. A gyokorlatban sosem igaz. A karakterisztika görbét kell nézni az ad pontosabb adatot. A 3 m3 az 50 liter/ perc tehát itt már bőven számíthat a csőátmérő.
4méter a vizszint a szivattyutol számolva 1méter a magsság és kb 30 méter a távolság 1200w a motor
Üdv
Nagy csodát nem kéne várni ettől a szivattyútól ha megnézed a karakterisztikáját. 2-2,5 bar nyomás ellenében ebből a mélységből 2500 liter körül fog adni.
http://www.tip.hu/hww_produkte.php#produkt3
kosz az infot.
45 hozzászólás Oldal: 3 / 3

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég