Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
10 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Nemrég volt nálam festve, sajnos a festők nem használtak papírt, így a linóleum és a parkettám is tiszta festék lett. a festésnek 1 hete lett vége én most tudtam csak hazajutni és azt tapasztaltam hogy tiszta festékcsepp minden (mivel az ajtók meg ablakok zománcozva lettek így zománccseppek is vannak a padlón amit meg méginkább lehetettlen feltakarítani). Próbáltam felmosni, nem segített, próbáltam mások tanácsára higítóval felmosni az sem segített (kb 20 percet kellett 1 pacát súrolnom amire feljött) Próbáltam használni hozzá pengét is az sem bizonyult jó megoldásnak. A Kérdésem a következő: lehet e kapni olyan vegyszert ami kifejeztetten ilyen festék"pacákra" lett kitalálva? Esetleg készíthető e házilag valami amivel megtudom oldani a problémám?
Nagyon fontos lenne.
Nem ismerem a történetet részleteiben, talán nem is rám tartozik de én a festő "urakkal" sikáltatnám vagy sikálnám fel. Vagy egy fillért nem fizetnék még el nem takarítják. Sajnos sem a műpadlóról sem a lakkozott parkettáról ezt eltávolítani nem lehet agresszív vegyszerrel mert ami hatásos lenne az a lakkot és a műpadlót is tönkre fogja tenni szerintem. Az eltelt idő alatt teljesen megszáradt a festék igy nem csoda ha a hígító hatástalan. Sikáláshoz a konyhai mosogatáshoz használatos fém forgács szerű sikáló eszköz esetenként nagyon hatásos hasonló problémákra. Talán egy próbát megér a dolog persze vigyázva nehogy azt is összekaristolja amit nem kellene.
De talán másnak lesz jobb ötlete !
lalibatyo írta: Nem ismerem a történetet részleteiben, talán nem is rám tartozik de én a festő "urakkal" sikáltatnám vagy sikálnám fel. Vagy egy fillért nem fizetnék még el nem takarítják. Sajnos sem a műpadlóról sem a lakkozott parkettáról ezt eltávolítani nem lehet agresszív vegyszerrel mert ami hatásos lenne az a lakkot és a műpadlót is tönkre fogja tenni szerintem. Az eltelt idő alatt teljesen megszáradt a festék igy nem csoda ha a hígító hatástalan. Sikáláshoz a konyhai mosogatáshoz használatos fém forgács szerű sikáló eszköz esetenként nagyon hatásos hasonló problémákra. Talán egy próbát megér a dolog persze vigyázva nehogy azt is összekaristolja amit nem kellene.
De talán másnak lesz jobb ötlete !


Köszönöm a tanácsot kipróbálom hátha beválik.
A festő urakkal sajnos már nem tudom megcsináltatni mert már kifizették őket amíg nem voltam itthon (sajnos eszem ágában se mvolt hogy ilyet hagynak maguk után így egy kedves rokonomat bíztam meg hogyha minden kész adja oda nekik a pénzt)
Én surolást nem ajánlom, mert öszekarcolod vele a padlózat felületét. Én az ilyen festék foltokat, spaknival szoktam óvatosan, a spaknit lapos szögben tartva, kis mozdulatokkal felkaparni. Ez persze türelmes és idő igényes munka. Nekem bevált :D

Ami a rászáradt festéket feltudja marni, azt ugy hivják Kromofág. Ez egy erösen maró, és veszélyes anyag. Óvatosan kell vele bánni :!:
A festékre rá kell kenni, csepegtetni belöle, ezután rajtahagyni. Majd ezt követöen bő vizes rongyal töbször lemosni. (ezt a müveletet töbször meg lehet ismételni, ha szükséges.)
Kromofág még véletlenül se maradjon az ép felületen, mert megmarhatja, ill bematulhat töle a felület. Szóval nagyon óvatosan kell használni, kesztyüben, mert maró anyag! :idea:
De ezel csak a legvégső esetben probálkozzál.

Gábor
Sziasztok!

Én is küzdöm a festékpacákkal, csak nálam sajnos a fa ablakokat pacázta össze a "mester". Próbáltam mosogató szivaccsal, dörzsivel és alu-dörzsivel. :x Az eredmény siralmas, teljesen leszedi a lakkréteget.
Szerintetek mivel próbálkozzam?

Zsolt
Mivel volt festve ami össze lett pacázva ? (zománc olaj szintetikus nitro stb ? )
Milyen festékkel lett összepacázva ?
Egy röpke tapasztalat, hogy melyik festék mennyire könnyen jön le:
Nálam valami víz alapú ("vízfesték" :) ) festékkel festették le a falakat és a plafont. Ennek előnye, hogy nagyon könnyen kijön/lejön mindenből és mindenről. A hátránya ugyanez: a falról is hip-hopp lejön még ha óvatosan megtörölgeted, mert mondjuk egy koszfolt lett ott.

A zománc alapúval festették nálam az ajtókat és az ablakkereteket. Ezt állati sokáig kell vakarni, még a legkisebb foltokat is. Agresszív anyaggal lehet, hogy könnyen lejön, de az megtámadja alatta a felületet. Szerencsére nekem csak nagyon apró pöttyök voltak, és az is a járólapon.

M
ovatosan zsilettpengével el lehet tüntetni a felsö réteg eltávolitása után lakkbenzinnel lehet könnyiteni az eltávolítást
Én azt úgy csináltam anno, hogy a snitzer (hobbikés :)) élét kiszedtem és azt a padlón tologatva szedtem le a festék nagyját. Teljesen nem sikerült, mert akkor már a lakkot is lekapartam volna, a maradékra meg csak a sikamika a megoldás...
obi és egyéb barkácsáruházakban kapható olyan penge amely ilyen célokat szolgál,leginkább 1 jégkaparóra hasonlit csak kisebb,de én is a festővel vakartatnám.kromofágot nem javaslok mert az mindent megmar a linóleumot meg is égeti
10 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 18 vendég