Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok kedves fórumosok!

Konyha építési topikot még nem láttam, így utólagos engedelmetekkel létrehoztam egyet.

Panel lakásban szeretnék egy picike konyhát kialakítani, hogy minden elférjen benne. Sajnos így vagy asztalos munkára lenne szükségem (ami elég horror összegszerűen), vagy pedig a saját elgondolásomat megvalósítani.
Ezért vagy egy létra anyagból készült (lábakon álló konyhabútort szeretnék) vagy pedig valami olyasmit mint a képen van (raklap bútor ötletek alatt) . Van erre valakinek gyakorlati tanácsa?
http://www.szephazak.hu/lakberendezesi- ... sban/1053/

Köszi: berkaba
Üdv!

Ez a raklapos megoldás egy ideje nagyon térhódító, szinte mindent ebből oldanak meg, de magam részéről úgy gondolom, ez csak egy divat. néhány év múlva már más lesz az elgondolás, mivel a raklap anyaga -tapasztalatom szerint - korántsem tartós, használható anyagból készülnek. Szögeléssel készülnek, ami idővel mindenképpen rozsásodhat, vagy éppen olyan mértékben kell lecsiszolni, hogy elfogadható legyen a lakásban, hogy az is megér egy misét.
A megvalósítás esetében viszont némi géppark sajnos elengedhetetlen, - csiszoláshoz mindenképpen egy szalagcsiszolót ajánlanék- nehezen hiszem, hogy pl. egy kézifűrésszel, és egy csavarhúzóval létre lehet hozni valami elfogadható kivitelű bútort. És akkor még az egyéb kiegészítőkről nem is szóltam.

A raklap előnye, hogy standard méretű, ha ezeket használja fel, némi utánvágással - az adott méreteken belül - "elvileg" bármit meg tud valósítani. Viszont ha munkapultban gondolkodunk, akkor oda mindenképpen tartós, keményfa anyagot választanék, ami jól bírja a vizet, nem hajlamos a bepenészedésre pl. dió, vagy kőris.

A létrás megoldások kialakításuknál fogva viszont teret engednek a variálhatóságnak, ha magát az elrendezést uniformizáljuk, vagyis adott távolságokra állítjuk fel a tartó kereteket, és mint egy varia bútornál, a életnek megfelelően a polcok átrendezésével tudunk további lehetőségeket kialakítani. Előnye a variálhatóság, viszont az alapnak megfelelően átgondoltnak kell lennie, viszont itt az adott részek zárása, ld ajtó, nehezen megoldható, vagy az már nem létra bútor lesz.

Felületvédelemre én valamilyen olajos vagy olaj-viasz megoldást javasolnék - pl. Auro, Orange6, Biopin - nem csak a természetes anyag miatt, hanem mert sérülés esetén könnyebben helyreállítható, mint egy hagyományos lazúros vagy más típusú festés.

A neten rengeteg olyan megoldás található, hogyan lehet kis konyhákban megoldani a, mint pl. ilyen helyeken.

Mindenképpen szükség van kreatív megoldásra és ötletelésre, hogyan lehet alkalmasint megoldani a főzés kellékeinek elhelyezését, De biztosat leginkább az adott hely ismeretében lehet mondani.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Üdv.A konyhámat szeretném ,sajátkezüleg festeni,.De!!Olajfestékkel van lefestve a fal also fele,namármost,én ezt szeretném falfestékkel lekenyni,ez lehetséges?????Minden kaparás,ujravakolás nélkül?????
Nem. Le kell kaparni teljesen.
Üdv!

Jó megoldás erre a falcsiszoló, amit néhány kölcsönzőben lehet bérelni is.
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] valamint 11 vendég