Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni! Társasházban lakom, a hálószobám pont a garázskapu felett van. Ahányszor bezáródik, nálam hatalmas hangja van. Kint az utcán nem is tűnik vészesnek, de valami vezetheti a hangot, gondolom az a vascső, ami be van betonozva és tartja a kaput. Szerelő többször is állított a zár csukódási sebességén, de csak rosszabb lett, a társasház pedig nem hajlandó kicserélni, mivel "csak" engem zavar..... Nyilván... én alszom, illetve nem alszom ott. Szóval próbálok valami megoldást találni rá. Van valami ötletetek, tanácsotok? Sajnos, én nem értek hozzá, ráadásul nő vagyok :) De felmerült bennem, hogy van-e esetleg vmi olyan anyag, amivel ha beburkolom a csövet, akkor kevésbé fog rezonálni és vezetni a hangot? Már mindenhogyan kerestem a neten, még hangtompító kulcsszóra is, de nem találok semmi értelmeset....
Előre is köszönök szépen minden tanácsot! Üdv, Virág
Szia Virág

Hát ha egy szerelő látva nem tudja hogy mit tegyen azért hogy halkabb legyen akkor szerintem itt se fogja tudni látatlanul senki. Persze a fal az nagyon viszi a hangot, főleg ha vasbetonból készült, ezért talán valami lágy anyagokra kéne rakni a kapu sínjeitill ütközőit ( ha megoldható) .
A másik megoldás az hogy egy birtokvádelmi eljárást indítani a jegyzőnél ami párezerforintos illeték és kellő érvvel alátámasztva panaszod hogy ez miatta lakásod nem tudod rendeltetésszerűen használni ajegyző majd hoz egy határozatot hogy a társasház szüntesse meg eztaz állapotot. Ha nem tenné akkor ismételt panasz(ok) esetén brságokkal ki fogák kényszeríteni.
Üdv!
Milyen garázskapu van a házban? Csak a záródása hangos, vagy ment közben is?
Köszönöm szépen a hozzászólásokat! Sajnos ez egy olyan közös képviselet, amit 2 éve nem sikerül leváltani. A bírság sem érdekli őket, úgy vannak vele, hogy kifizettetik a lakókkal, a közös költségből... Mindegy, a közös képviselet nem járható út, nem is részletezném, hogy miért, mert holnap estig is gépelhetnék. Ezért próbálok valami megoldást találni önerőből.

A kapu szerkezetileg úgy néz ki, hogy egy vascső van beöntve a födémbe, erre van a súlyos vaskapu rátéve. A nyitódás/záródás technikailag úgy néz ki, mint egy hagyományos ajtónál. A szerelő azért nem tud rajta javítani, mert már rég le kellett volna a zárszerkezetet cserélni, amire ugyebár nem hajlandó a közös képviselet, mondván, hogy csak nekem van gondom vele, másnak nincs. Persze, mert nem más lakik felette, hanem én...
Maga a vaskapu nagyon súlyos, ezért rezonál be az egész, a födém meg felhozza a hangot. Sajnos én nem értek az ilyesmihez, ezért kértem itt segítséget, hogy van-e valami olyan anyag, vagy technika, amivel lehet csillapítani ezt a dolgot. Mert a rezonálással jön fel a hang a csöveken, az tuti! Mert ha ott állok a zár előtt és bezáródik, az alig hallható. Viszont fent a lakásban már a 100x-a hallatszik.
Üdv
Én nem a bíróságot hanem a jegyzőnél kérhető birtokvédelmi eljárást avasoltam ami gyorsan és hatékonyan megoldhatná a problémád jogi úton. De te tudod.
A közös képviselőt leváltani ők nem fogják de kötelezni a hatékony megoldásra ( zár vagy kapu csere) valószínűleg igen. És ez csupán pár ezer Ft illetékbe kerül.
lalibatyo írta: Üdv
Én nem a bíróságot hanem a jegyzőnél kérhető birtokvédelmi eljárást avasoltam ami gyorsan és hatékonyan megoldhatná a problémád jogi úton. De te tudod.
A közös képviselőt leváltani ők nem fogják de kötelezni a hatékony megoldásra ( zár vagy kapu csere) valószínűleg igen. És ez csupán pár ezer Ft illetékbe kerül.

Én sem a bíróságot, hanem a "bírságot" emlegettem. Sajnos már volt az ügy a jegyzőnél, találd ki mit történt?? :) semmi!
Szóval valami "házi barkács" dologban kérném a segítséget!
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég