Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Helló Mindenki!

Jelenleg párommal lakásfelújításban vagyunk egy egyedi mérős távfűtésű lakásban. A festés munkálatok lezajlottak, mikor is kiderült, hogy az egyedi hőmennyiségmérőt a festő az egyik radiátorról leszedte. Jelentettem a távhő szolgáltatónak. A mai napon kicserélte, viszont egy ennél is nagyobb problémát vélt felfedezni, ha valóban így van.

Ebben kérnék segítséget, hogy tájékozottabb legyek a távfűtéses radiátorokkal kapcsolatban.

A festő az egyedi hőszabályzót (ami már eléggé sárga volt) lefestette és az előtte lévő T alakú gázcsövet is. A távhő szolgáltató szerint ez nem engedélyezett, mert befolyásolja a fűtésmennyiséget ezáltal a számlát is. Ennek javítási költsége elég magas lesz...

A kérdésem a következő: tényleg nem szabad a T alakú gázcsőhöz és az egyedi szabályozóhoz nyúlni a saját lakásomban, hogy szebbé tegyem? Ezáltal hibát követtünk el?


Üdvözlettel:

Gary
Üdv!

Sos-sok évvel ezelőtt laktam panelban, az egyedi hőmérők akkor kezdtek elterjedni, mikor kiköltöztünk. Elképzelhető, hogy a hőmennyiségmérő festetlen felületre van kalibrálva, ha az kap festékréteget, akkor valóban kevesebbet mérhet. Javításra pedig ott van a kromofág és társai, amivel eltávolítható a festékréteg, ha már javításról beszélünk. Itt valahol az lesz a háttérben, hogy inkább újra cserélik, mint javítják, és ennek a költségeit a fogyasztóra terhelik.
Érdemes lenne a fogyasztási szerződést átbogarászni ezzel kapcsolatban, milyen kitételeket alkalmazott a szolgáltató, vagy problémás esetben bemenni az ügyfélszolgálaton tisztázni a lehetőségeket. Pl. itt, ahol élek, olyan mennyiségmérőket alkalmaznak, amit egy műanyag kupak véd leszerelés ellen, amit nem illik birizgálni, és amennyire tudom, lakásfelújítás esetén némi díj ellenében le ill. fel is szerelik, nehogy véletlenül rongálódjon az.
Sajnos a szabályok nem ismerete nem mentesít, tehát, ha a szolgáltató kerül fórba, akkor érdemes kultúrált módon elintézni, ilyenkor - tapasztalat szerint - sokkal kedvezőbben is meg lehet úszni a büntetést, vagy költségeket, mint ahogy először kalkuláltunk.
Jobb tanácsot így elsőre nem tudok adni.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég