Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok
Szükségem lenne a segitségetekre. A házamba hajópadlót szeretnék fektetni. Azt olvastam, hogy párnafákat kell fektetnem és erre szögezni a padlót. Elöbb laminált padlót terveztem ezért egyenlitö betont öntöttünk. A probléma ott kezdődik, hogy a betonba benne vannak a fütőtestekhez vezető csövek és nem lehet tudni hogy hol, nem szeretném megfurni öket. A kérdés az, hogy lehet a párnafát ragasztani csavarozás helyett, vagy van egyáltalan mas megoldás?
Párnafa + hajópadló nem lesz ez túl sok vastagságban a lainált padló helyett ha már az aljzatkiegyenlítés is kész ?
Ha fém a cső akkor fémkeresővel jól behatárolható fúrás előtt, de én csavarozás mellett is használnék parketta ragasztót a fa és a beton közé. Ha pedig nem tudod behatárolni pontosan a csövet akkor a kritikus helyekre ne tegyél csavart csak ragasztót !
A tesóm 2" os pallókkal csinált "aljzatot" telibe a hajópadlónak mégis recseg nyikorog. Ráadásul nagyon sérülékeny is a puha anyaga miatt. A szomszédom pedig most a nyáron cserélte a szegeket csavarra mert neki is nyikorgott. Vannak valódi fa felűletű laminált padlók én inkább azt választanám ha valódi fát akarnék vagy parkettát .
nútos osb a megoldás a hajópadlo alá,vagy nutba szögelés vagy hajopadlo rögzítő fülek használata
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 59 vendég

cron