Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
11 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Parketta felújításban kérném a szakavatott fórumosok véleményét :)

A Sztori:

Van egy régi lakásom, amelynek a parkettáját szeretném felújítani.
Néhol már sajnos feljött magától, mivel kb 40 éve lett lerakva és azóta párszor le lett kenve de az elmúlt 15 évben tuti, hogy nem.
A parketta 22mm-es és betonra lett leragasztva, s mivel odaköltöznék ezért laminált padló vagy a drága új parketta helyett gondoltam felújítanám magam.

Érdeklődnék, hogy mi a menete a dolognak, mert sehol sem találtam, hogy pl a parketta-alátétet hogy kell leragasztani illetve milyen ragasztóval kell a parkettát s felszedés előtt vagy leragasztás után kellene csiszolni.

Minden segítséget szívesen fogadok!

Üdv!

Petya
Üdv!
Nem jó hír, de ha ennyire régi a parkettád, akkor valószínűleg Bonobittal volt ragasztva. Ez egy sűrű kátrányszerű massza, ami beivódik betonba, és a parketta rostjai közé. Innentől nem lehet a mai korszerű ragasztókkal ismételten lerakni, mert nem tapad meg rendesen a kátrányon, így megint Bonobittal kell megoldanod, ami már nem tekinthető korszerűnek.

A csiszolás mindig ragasztás után történik, előtte értelmetlen.
Az én kis történetem: A parkettám nagyon jó állapotú volt de nyikorgott recsegett, ezért én a meglévő felszedésében és átrakásában gondolkodtam. Hagyományos vakpadlós, párnafás szögelt parketta. Végül a parkettas.hu oldalt választottam Szente Sándort. Rendes embernek látszott megegyeztünk. Az OSB-re leragasztott eljárást választottam, (ezt most nem írom le részletesen fönt van az oldalán) Azt mondta így olyan lesz mintha betonra lenne ragaszva, előnye hogy azonnal lehet csinálni nem kell várni a beton száradására, és miután nem szögelve van nem nyikoroghat. El is hittem... Elég gyorsan megcsinálta, de már lakkozás előtt észrevettem hogy néhány helyen kicsit nyikorog. Amikor jeleztem azt mondta nem lesz gond higgyem el bla bla bla... amikor elkészült tényleg gyönyörű volt, csak hát ugye két napig nem lehet rámenni. A pénzt viszont előre ki kell fizetni. Én meg voltam olyan rutintalan hogy ki is fizettem. Egy jó tanács mindenkinek: ne fizetssétek ki előre a teljes összeget!!!!!!!!!!!!!! Én úgy jártam hogy mikor megszáradt alaposan átnéztem, és persze ahol korábban jeleztem hogy nyikorog ott akkor is nyokorgott. Azzal nyugtattam magam hogy ezzel még meg tudok barátkozni de később már több helyen is nyikorgott, sőt elkezdett mozogni. Pár hét után amikor már beköltöztünk és használtuk, egyre rosszabb lett, és már az illesztéseknél a lakk is kezdett felpattogzani. Hívtam Sándort, és több heti várakozás után végre kijött, és elismerte hogy szar, de össze vissza mellébeszélt, hogy rossz volt a ragasztó, majd beszél a forgalmazóval ne izguljak jó lesz. Na ennek más fél éve azóta még egyszer beszéltünk telefonon és persze nem csinált vele semmit. Jól becsapott!!!!!!!!!!!!! Nem ajánlom senkinek!!!!!!!!! Később megmutattam egy másik parkettásnak és azt mondta hogy több hibát is elkövetett. Volt egy olyan gond hogy két helyiség között 2 cm szintkülönbség volt amit úgy sikerült elcsalnia hogy ezáltal az OSB-ben volt egy feszültség mert meg volt tekeredve ami szabad szemmel nem látható, de ha vizszintezővel megméred akkor nincs benne egyenes felület, kis túlzással olyan mint egy terepasztal. Logikus hogy erre a felületre nem lehet úgy leragasztani hogy tökéletes legyen, használat közben a ragasztó elenged, a parketta mozogni nyikorogni kezd.

Aztán Szente úrról még egy pár megjegyzés. Négyszer kért előleget, mielőtt befejezte a munkát, mert vagy nem volt pénze vagy nem bízott bennem de utólag ez is elég gáz!!!!! Mikor kész volt az átrakás és a ragasztó száradt, úgy vonultak le hogy három nagy zsák szemetet hagyott maga után, ezt én takarítottam össze!!! Ehhez képest ha elolvassátok a honlapját, úgy tűnik mintha ő lenne a parkettások királya 35 év gyakorlattal, szakmai filozófiával. Ő a becsapott ügyfelek megmentője, az elfuserált parketták kijavítója, az elégedett ügyfelek mestere, egyszóval ő a PARKETTÁS.HU azaz SZENTE SÁNDOR a mesterek mestere. Én több mint 500e Ft-ot fizettem ki neki ezért a szarért!!! Eddig azért nem ítram mert bíztam benne hogy jelentkezik de szerintem már régen lejárt a türelmi idő, egy barátom azt javasolta hogy ezt osszam meg másokkal is, mert tanulságos. És a legnagyobb gáz hogy én minden nap hallgatom a nyikorgást, és látom hogy napról napra egyre szarabb a parkettám...
Kérném hozzáértő segítségét.
30 éve lerakott parkettámat 5 hónapja újra csiszoltattam, amely nagyon szép lett, olyan volt, mintha új lenne. Vizesbázisú lakkal kenték le. sehol nem látszott semmi nyílás a parketta csíkok között. A szobám 30 m2-es a parketta 25 cm-es. A fűtés megkezdése után kb 1 hónapra november közepén/ azt vettem észre, hogy több helyen nyílik szét a parketta, ami azóta is új helyeken megjelenik. Mi lehet ennek az oka. A fűtésem radiátorral működő központi fűtés, egyenletes 21-23 fok van a szobában.
A felújítás előtt sehol nem volt nyílás a parkettacsíkok között.
Várom válaszotokat!
Köszi: Jutka
Üdv!

Arra gyanakszom, hogy 5 hónapja nagyon még magas volt a levegő páratartalma a sok eső miatt és a lakktól megszabadított parketta megszívta kicsit magát, majd a fűtési szezonban újra kiszáradt. Az hogy 30 év alatt ez miért nem történt meg, arra csak tippem van, az új vizbázisú lakk esetleg páraáteresztő, így jobban ki tud száradni a parketta, mint az eddigi oldószeres lakk alatt. Talán... nem tudom. :roll: :oops:
Szente Sándor parkettás a parkettas.hu oldal tulajdonosa többünket csúnyán lóvá tett, becsapott, hitvány, rossz minőségű munkájáért garanciát nem vállal. Inkorrekt megbízhatatlan, aki a MEGBÍZHATÓ CÉG tanúsítvánnyal reklámozza magát.Ezen hamis tanúsítvány mögé bújva téveszti meg ügyfeleit!!! Ne dőljenek be neki átverés!!!

Megtévesztő a „Megbízható Cég” tanúsítvány
Korábban több olyan vállalkozói megkeresés is érkezett a fogyasztóvédelmi hatósághoz, amely félreérthető, összetévesztésre gyanút adó, vállalkozásoknak szóló direkt marketing tevékenységről számolt be. A társaság „Megbízható Cég” Tanúsítványt állít ki az őt megkereső vállalkozásoknak díjazás fejében. A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálta a társaság tevékenységét, s adta közre alábbi döntését.

A Gazdasági Versenyhivatal 2016. júniusában Vj/108-44/2015. számú határozatával megállapította, hogy az Ügyfél Vélemény Vizsgálati Központ Kft. tisztességtelen kereskedelmi és üzleti gyakorlatot folytat a „Megbízható Cég” megjelölés használatakor, valamint e tanúsítvány népszerűsítésével, mert e minősítést csupán internetes keresések alapján adja, így megalapozatlanul állítja az általa megvizsgált cégekről, hogy azok megbízhatók. A jogsértésért 7.000.000 forint bírságot szabott ki a GVH, egyúttal eltiltotta a vállalkozást a jogsértő magatartás folytatásától.
VIGYÁZAT CSALÓ parkettások.
Káldi Tamás -Jószaki [/u][/b]- Parketta szakiki .
Engem a Káldi Tamás és Juhász János duó károsított meg. Ne hívjátok őket, mert kóklerek !!! Csak szétbarmolni tudnak mindent a tulaj kárára, és ha szólni mersz, még nekik áll följebb.
HANG NEM IGAZ A VÁLLALKOZÁSUKBÓL
KERÜLJE MESSZIRŐL MINDENKI ŐKET!!!
Üdv mindenkinek!

Otthoni padló felújítás előtt állok. Munkám révén rengeteget csiszoltam, festettem már mivel matróz vagyok. Viszont leginkább fémet. Használható ugyanaz a csiszológép, de más papírral? Vagy ugyanaz a 80-as 220-as papír megfelelő lehet? Nem szeretnék csiszológép bérléssel bíbelődni.
Köszönöm a válaszokat.
Lajos
Üdv!

Minden további nélkül, a finomság teljes ugyan az, bár padlónál 120 vagy 150 fölé nem igen szoktak menni, mivel általában lakk kerül rá, és azt szokás felcsiszolni a maximumra. Már aki szereti.
Az önálló, csiszológépes megoldásnak, legyen az excenteres vagy szalag, egyetlen hátránya, hogy könnyen bele lehet marni a felületbe, ami bevágásokat okoz, azok kisimítása meg nem egyszerű feladat. De lehet az a rutin, ami ezt valóban kiküszöböli.
Jó munkát!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Parketta felkészítése: Első lépésként távolítsd el az esetleges bútorokat, szőnyegeket vagy egyéb tárgyakat a parkettáról. Ügyelj arra, hogy alaposan megtisztítsd a felületet minden por és szennyeződés eltávolítása érdekében.
Parketta felszedése: Mielőtt újragondolod a parkettát, szükség lehet a régi parketta felszedésére. Ehhez érdemes megpróbálni egy parkettavágó gépet vagy egy speciális parkettavágó kést, hogy kényelmesen és hatékonyan tudj felszedni.
Alátét leragasztása: Miután felszedted a régi parkettát és az alatta lévő felületet megtisztítottad, az alátétet kell leragasztani. Az alátét a parketta alá kerül, és segít csökkenteni a zajt és az ütéseket. Használj parketta alátét ragasztót, amely megfelelően rögzíti az alátétet a betonhoz. tunnel rush
Tisztelt Hozzáértők!
Segítséget kérnék a parkettással folytatott vita eldöntéséhez.

Néhány hónapja állapodtam meg egy parkettással, hogy az általam vásárolt lakás kb. 40 éves vakpadlós akác parkettáját felcsiszolja, lakozza.
Rábeszélt a vizes bázisú lakkra, (Murexinre)
El is készült a munka, kb. két nap alatt.
Szép volt a friss lakkozott felület, meg is dicsértem érte.
Eltelt három hónap, amíg nem tudtam a lakással foglalkozni, majd mikor a berendezést vittük fel, érdekes változást tapasztaltam a parkettánál: egyes parketták zöldes árnyalatot vettek fel.
Először a gyártóhoz fordultam, aki szerint az eredetileg oldószeres lakkra nem lett volna szabad vizes bázisúval alapozni, ez okozta az elszíneződést.
A parkettás szerint szép a felület, az akác már csak ilyen.
Mi lehet itt a probléma?
Igaza van a parkettásnak? Az akác zöldes?

Csatolmányok

11 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 75 vendég