Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdvözletem!

Páraelszívó kivezetéssel kapcsoltban szeretnék tanácsot kérni. Kertes házban élünk, ahol meglehetősen sok a nyitott tér. Vannak boltívek, meg nagy terek, ezért a főzéssel keletkezett pára bejárja az egész házat. Ezért beszereztünk egy páraelszívót amit valahogy ki kellene vezetni. A konyha és a gáztűzhely szinte a ház közepén van. A mellékelt rajzocskán látható, hogy elég bajos a kivezetés. Felfelé nem lehet, mivel tetőtér van. Véleményem szerint a legjobb az ablak felett lenne, de akkor ehhez igen kacskaringós cső kellene. Amennyiben ez a megoldás használható, akkor ehhez pontosan milyen kellékek szükségesek? A kivezetési ponton nem fog nagyon lecsapódni a pára a falon? Sajnos a ház még nincs szigetelve.
Előre is köszönöm szépen a tanácsot!

Csatolmányok

Üdv!
Sajnos ez az egyetlen út, azon a falon elvezetni a csövet, amelyiken az elszívó van. Nem látom a konyha elrendezését, de talán a plafon alatt elvezetve a csövet kevésbé zavaró és kacskaringós.
Ha látható marad a cső, akkor fehér műanyag csövet használnék, de ha kap egy gipszkarton takarást, akkor lehet akár téglalap keresztmetszetű légtecnikai cső is. Arra vigyázni kell, hogy a csőben lehetőleg ne rakódjon le zsíros, olajos szennyeződés, mert ilyen hosszon nehézkes takarítani, ezért az elszívó szűrőbetétjét érdemes gyakrabban cserélni a szokásosnál.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 14 vendég