Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Csöpög az a csap aminel el kell zárni a vizet a lakásban (társasház), közvetlenül a vízmérőóra előtti csövön elhelyezkedő csapról van szó. Megpróbálkoznék a javításával, de mivel nekem az a "főcsap", azt sehol máshol nem tudom már elzárni, az egész épületben el kell zárni hozzá a vízet? Ezt hogy tudom elintézni, esetleg vízművek engedélye is kell hozzá? Nem szeretnék 5000ft-ot kifizetni egy szerelőnek hogy kiszálljon egy szelepgumicseréért...
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy egy lakásba miért kell KÉT mellékvízmérő óra, valami törvény írja elő? Mert nekem nagyon ugy tunik arra megy ki a jatek hogy több pénzt lehuzzanak rólam.
Üdv!
Tudtommal a mellékvízmérők nem a vízművek tulajdona, csak a ház fő vízmérő órája. A mellékvízmérőket a társasház szerelteti fel a tényleges vízfogyasztás elszámolása miatt.
Két vízmérő órát akkor szoktak felszerelni, ha nem egy központi vízbetáplálás van a lakásban, hanem esetleg több ponton. Ez főleg a régebbi társasházakban fordul elő, ahol nem erre tervezték a vízhálózatot. A másik esetben a meleg vízhez szerelnek külön órát.

Meg kell beszélni a lakókkal, hogy egy alkalmas időpontban lezárják a fő vízcsapot, amíg a hibás szelepet meg nem javítják, vagy ki nem cserélik. Ez mindenkinél előfordulhat, ezért nem lehet haragudni senkire.
Üdv
Először is tisztázni kéne hogy csap vagy szelep ami csepeg. Ha szelep az lehet hogy javítható le és szétszerelés nélkül is, ha csap akkor bizony az cserés, ha csak nem a menetek tömítetlenek vagy esetleg a hollanderja ereszt. Ha bontogatni kell a vezetéket akkor az valószínűleg plombázott is tehát komoly következményekkel járhat az engedély nélküli megbontása ezért légy körültekintő !
Ha valóban meg kell bontani a vezetéket akkor oda spec szerszámok anyagok is szükségesek és bizony nem biztos hogy növelnéd a népszerűséged ha mondjuk sikerülne egy idomot eltörni az erőltetésben mondjuk épp vasárnap délután mert akkor hétfőig nem fogsz venni sehol, tehát a főcsapot addig zárva is kell tartani. Én nem javaslom épp az ilyen előre nem látható problémák miatt a házi barkácsot ilyen frekventált szerelvény javításánál cseréjénél. Megeshet hogy a sok tíz éves menetes csövek már nem bírják a szerelést és lehet visszabontogatni majd a vezetéket a következő idomig és ez sok sok időbe is telhet amit a lakók nem fognak örömmel fogadni az biztos. Tehát csak minden eshetőségre felkészülten kéne ebbe belefogni. Ha küldesz valami képet amin látszik is a lényeg lehet sokat tudnék még segíteni.
koszonom a hasznos tanacsokat ^^
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 35 vendég