Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
9 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Tarsashazrol van szo. Amikor kijottek nalam a meroorat , csoveket stb. ellenorizni, akkor levettek azt a kek focsapot mint ami ezen a kepen lathato baloldalt:

Kép

es vissza se raktak, magukkal vittek. Milyen okbol szerelhettek le? Amugy rendben volt minden a lakasban. Ha pl. megbotlok es hogy el ne essek, gondolkozas nelkul a gazcsobe kapaszkodom meg amit eltorok, akkor jo lenne ha el tudnam zarni valahol nem?
És akkor semmit nem raktak fel helyette a csonk és az óra közé és az egész vezetéket is lezárták ? Vagy az órát is vitték ?
Nem, itt mukodo szolgaltatas van: gazsuto, boiler, konvektor. Minden mukodik csak egy lakastulajdonos csere volt. A gazora is maradt, szamlaznak vele, csak a csap "tunt el".
Ok értem elvitték a csapot de valamit csak raktak helyette ? Vagy beraktak egy olyan csapot mint amit elvittek ?
rosszul fejeztem ki magam. nem az egesz csapot vittek el, hanem csak a fogantyujat (ami kekre van festve)
Hát ezzel azt érték el hogy nem lehet lezárni a gázt a lakásban csak úgy ha valamilyen szerszámmal megfogják a csap tengelyét, vagy visszarakják a kart. Végül is az a fogyasztóé ami az óra után van. Feltételezem azért tették hogy szórakozott emberek stb. unalmukban ne tudja tekergetni a csapot. Ha valamelyik készülékkel baj van a készüléknek is van külön csapja. Lehet hogy több vitás hibabejelentés is volt mert valamelyik családtag vagy lakótárs úgy tréfálta meg a többieket hogy elzárta a gázcsapot.......
Az ilyen vsappal vissza lehet élni, lehet illegális gázelvételt kivitelezni. Ezért megérteném, ha lecserélték volna, de ezt így nem. De ilyen elzárót lehet kapni valahol, vegyél hozzá fogantyút. Viszont kezdj el spórolni a gázcső cserére, pár éven belül a házban a közös költség rovására, és a lakásban is ki kell cserélni ezt a gázcsövet.
a kep nem az en oram abrazolja, csak illusztracio. ettol fuggetlenul lehet lesz majd csocsere:)
koszi a valaszokat!
Ilyen elzárót akkor veszel ha csappal együtt van úgy pedig nem olcsó. Illegálisan gázt vételezni akkor is lehet ha van és ha nincs elzáró a csapon tehát nem hinném hogy ezért vették le. Azt esetleg el tudom képzelni hogy "fémgyűjtő" volt aki elvitte,( úgysem hiányzik senkinek) sok kicsi pedig sokra megy.
9 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 12 vendég