Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Végigböngésztem a fórumot, de nem találtam a kérdésemre választ. Sajnos már az egész internetet is átnéztem, de sehol semmi. :?
A problémám az lenne, hogy van egy eléggé elhasználódott zuhanykabinunk (használtan vásárolt lakás része), aminél szeretném kicserélni a görgőket, illetve ha lehetséges, a tálcát "szintezni", mert egy kicsit megáll benne a víz. Utóbbi nem létkérdés, de a görgőcsere az lenne. Azokon kívül jó állapotban van a kabin minden része (üvegből van). Egy egyszerű alacsony tálcás, hátfal nélküli típusról van szó.
Hogyan tudnám a görgőcserét otthon kivitelezni? Egyelőre ki sem tudom venni a régieket, nemhogy az újat belehelyezni.

Előre is köszönöm a segítséget! :)
Szia!

Mindegyik más, de abban azonosak, hogy csavarral vannak felfogatva az üveghez. Az alsó görgők tartócsavarjait csavard le, vedd le az alátéteket, majd az üvegajtó alját húzd befelé, hogy a görgők tartótengelyei kijöjjenek az üvegből. Ekkor elvileg kiemelheted az üveget a helyéről, de ha mégsem, akkor a felső görgők csavarjait is lazítsd meg, de csak annyira, hogy elforduljanak, de ne tudjanak kiesni. Ilyenkor nem árt segítség, aki az ajtót tartja, vagy a csavart lazítja. Az üvegajtót fel kell nyomni ütközésig, majd utána lehet kibillenteni a sínből a görgőket.

A Fürdőkabinom görgői így néznek ki (talán ez segít):

20150218_110211.jpg
20150218_110211.jpg (201.52 KiB) Megtekintve 1054 alkalommal.


Sajnos már nem emlékszem, de lehet a díszkupak az anyától függetlenül is levehető...
Köszönöm.
A felső csavarok kicsavarásával sikerült alul is a helyére tenni őket.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 13 vendég