Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1
A falbontas tulzas, csak a csempet, vakolatot vernem le.
Kerdesem az lenne hogy ilyen esetben ti ertesitenetek valakit hogy belso munkalatokat fogtok vegezni?
Illetve ha a tuloldalon (szomszednal) megreped a vakolat, az ellen nem tudok semmit tenni mint szettarni a ket kezem nem?
Ilyenkor érdemes kitenni egy üzenetet a lépcsőházba, leírni, hogy mettől-meddig lesznek a munkálatok, és hogy elnzést kérsz előre is a hangoskodásért.
A leghangosabb részeket érdemes nem reggel 7/8-tól kezdeni és nem hétvégén.
De amúgy szerintem egy nagy belső felújítás tök normális dolog, jogod van hozzá, igazán senki nem szólhat semmit.
Lépcsőházat illik tisztán tartani gondolom.
Egy ilyentől nem repedhet meg a fal a túloldalt. Kizártnak tartom. Nem tudom ki felel érte, az illető lakásbiztosítása is fedezheti, akkor is ez történik, ha eláztatod pl. felülről.
Szerintem csak egy kirakni egy papírt meglehetősen személytelen, én ettől többet tennék. Nekem se tetszene ha a szomszédban nekiállnának kopácsolni még akkor sem ha jogosan teszik. A jó szomszédság megér annyit hogy napokkal előbb becsenget az ember és elmondja mit akar csinálni és azért azt a papírt is kirakja. Ráadásul akár az is lehet hogy épp éjszakás valaki és nappal pihenne, vagy vendége lenne. Persze az is lehet hogy épp azokon a napokon nem is lennének otthon a nyugalmasabb körülmények érdekében ha előre tudják.
Ha kárt okozol a szomszédodnak, akkor meg kell térítened. Azt hogy zsebből, vagy a biztosító alapján, az megbeszélés kérdése.

Csak gondolj bele, ott a szépen felújított lakásod és a másik szomszédod beltéri munkálatai matt reped, potyog a vakolat. Szerinted milyen, amokor a szomszédod csak a vállát vonogatja??
Sziasztok.
A témával kapcsolatosan két dologról írok. A hozzáállásról és az etikus eljárásról.
A "széttárom a kezem" hozzáállás a létező legrosszabb. Egyrészt könnyen felboríthatja a kivitelezést ( indokolatlan ellenőrzések, határidők kitolódása, stb), másrészt a megvalósulás után is fenntartja a szomszédi iszonyt. Kétféleképpen lehet építkezni: "jómagyarmóggyára" és profin.

Egy "átlagos lakásfelújítás" három csoportra osztható, úm. felújítás, átalakítás, korszerűsítés. Az első csoportba tartozó munkálatok nem járnak mélyebb beavatkozásokkal, ezáltal fokozott rezgésekkel, ám az utóbbi kettőnél felmerülhetnek hasonló problémák. A vakolatleverés ez utóbbiba tartozik. Célszerű az építkezés előkészítési szakaszában számolni hasonló problémákkal, ami az Építési vállalkozó feladata, amennyiben teljes körű szolgáltatást nyújt az Ügyfélnek. A tematikába most nem megyek bele. Ha a tulaj saját szervezésben dolgozik akkor az ő feladata. A Cégünk erre vonatkozóan az alábbi alkalmazott módszert használja.
Az építkezés megkezdése előtt néhány héttel telefonon és személyesen, valamint levelezés útján értesítjük a közös képviselőt, a gondnokot, és a közvetlen szomszédokat. Kiírásokat teszünk a munkálatokról a faliújságra, postaládákba. A kiírásnak tartalmaznia kell az alapvető fontosságú információkat.

A közvetlenül érintett szomszédoknál állapotfelmérést végzünk, ezt jegyzőkönyvezzük és fotókkal illusztráljuk. A felújítás után készítünki egy ismételt állapotfelmérési anyagot és az előtte-utána állapotokat összevetjük. Így megmutatkozik, hogy történt -e károsodás a felújítás miatt a szomszédoknál. Amennyiben igen és a kár egyértelmű, akkor a helyreállítás költsége az építtetőt terheli. Természetesen sok szempontot kell figyelembe venni, mégis egyszerű eljárás, szinte költségmentes és rövid idő alatt elvégezhető. Ezen "apró figyelmesség" eredményeképpen végig magunknál tudjuk tartani az irányítást. Nekünk ez bevált, alkalmazzuk. Ajánlom másoknak is.
No kérem, ilyen a profi hozzáállás!!!!
A leghangosabb részeket érdemes nem reggel 7/8-tól kezdeni és nem hétvégén. De amúgy szerintem egy nagy belső felújítás tök normális dolog, jogod van hozzá, igazán senki nem szólhat semmit. Lépcsőházat illik tisztán tartani gondolom.???
GuL
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 54 vendég

cron