Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
55 hozzászólás Oldal: 1 / 4
Van egy 80literes villanybojlerünk, és kettőnkre nem elég a melegviz a fürdéskor.Már mindent kipróbáltam szinte, többször is vizkőtelenitettem, az elektromos részeit kicseréltem(hőfokszabályzót),de semmi változás, ugyanugy nem elég a melegviz.
Mi lehet a hiba ? Magasan van a bojler, a melgviz, és a hidegviz csonkok (csövek)??????
Köszönöm a válaszokat!
"Éjszakai áramról" megy? Nálunk pl. elég kevés a vezérelt áram, általában este 11-től reggel 7-ig fűt fel a bojler, aztán egész nap hűl.. 80 liter 90˚C-on elég kb. 200 liter melegvízhez, az meg másfél fürdőkádnyi.. Lehet, hogy nem fűti fel teljesen?
Nem éjszakai áramról megy, ezért sem értem miért nem jó, teljesen tanácstalan vagyok.Elég kellenne lennie két embernek a fürdéshez(zuhanyozás) 80l melegviz.
A melegvizet megnyitom akkor teljesen forró a viz, de már a hőfokszabályzót is a maximumra tekertem. Viszont érdekes, hogy ha egyikünk megfürdik utána elég gyorsan felmelegíti a vizet a hőfokszabályzó szerint(kb. 1óra), ugyanis lekapcsol, de a melegviz (forró) meg nem elég ahhoz, hogy kényelmesen megfürödjek.
Picikata! Szerintem a 80 l-es bojler kicsi két embernek. Valószínűleg csak ez a baj vele.
Nemrég kipróbáltam, kb. 40l melegviz jön ki belőle(félkádnyi).
Üdv Mindenkinek! Lehet már régen nem aktuális, de nekünk is 80l - es a bojlerünk, ha csak tusolunk akkor bőven elég a melegvíz kettőnknek.
De volt idő mikor hárman is használtuk, az elég nehéz ügy volt, ugyanis a mosogatáshoz már melegíteni kellett a vizet és nagyon gyorsan kellett zuhanyozni.. Az éjszakai áram csak éjjel kapcsol be hosszabb időre, napközben egyszer egy órára, de még így is előfordul, h kevés a víz, ha sok a mosogatni való.. Ez van, nagyon oda kell figyelni, míg a tusfürdőt használjátok a vizet elzárni. Nem tudom amit leírtam segít - e ?
Viszont, ha nappali áram van akkor állandóan kellene lennie melegvíz utánpótlásnak kissebb szünetekkel, míg a bojler melegít..
Helló picikata
Javaslom, hogy szerelj be egy vízmérőt, és talán választ kapsz a fürdési nehézségekre.
Heló picikata
A 80 literes boyler egy embernek elég, ha a hőmérséklet szabályzó minimum 80 fokra van állítva. Számolj utánna.
1. mosogatás : 10 L
2. wc utáni kézmosás alapos : 2 L
3. reggeli mosakodás : 10 L (kinek-kinek izlése szerint)
4. főzésközben elhasznált meleg víz : 4 L (kéz mosás, egyéb dolgok leöblítése)
5. esti fürdés (kádban) 1 ember : 40 L (zuhanyozás cca. 30 L)
-------------------------------------------------------------------
összesen 64 L
Egy 80 literes boylernek a felfűtési ideje, kb 6 h.
Nem szabad elfelejteni, hogy amikor engedem ki a meleg vizet, a bejövő hideg víz bizonyos mértékig keveredik a hideg vízzel. Ez által nem lesz 80 L meleg vizem, csak kevesebb.

Nem javaslom senkinek sem, hogy 80 fokra állítsa a hőfokot, mert idő elött tönkre megy a boyler.

üdv Bellami
Üdv Mindenkinek!
(lehet) Picikata már régen nem is nézi az oldalt...de mi legalább beszélünk..
Kedves Bellami nem vagyunk ám piszkosak mi sem. Gyakran zuhanyoztunk majdnem hideg vízben, mikor hárman voltunk rá.
Kezet is szoktunk mosni, nem tudom átlag hány literrel, akkor is ha haza- jövünk valahonnan, nem csak ha ki.. :)
Be tudtuk osztani, de baromi nehéz volt. Lásd fentebb a rövid ismertetőt. Mellesleg az albimban is ketten osztoztunk + mosogatás egy nyolcvanason, ott is iparkodni kellett. Ennyi.
Nem tudom mekkorára volt (van) állítva az itthoni bojler hőfokmérő, kutya baja a bojlernek.
Üdv. Jane
Én nem tudok itt igazságot tenni, de szerintem is egy 80 l-es bojler 1 embernek bőven elég. 2+ embernek meg igencsak takarékoskodnia kell.

Nekem úgy tűnik, hogy az összes tétel (fürdés, kézmosés, wc, de ha nagyon akarom még a főzés és a mosogatás is) egyenesen arányos az emberek számával. Nem nagyon van olyan, ami megoszlik.
Helo mindenkinek
Lehet, hogy rosszúl fogalmaztam? Én nem azt mondtam, hogy elég az a meleg víz mennyiség 2 embernek. Értelmezni kéne az utolsó előtti mondatomat is. Amikor felhívom a figyelmet arra, hogy a kifolyó víz helyére érkező hideg víz, valamennyire keveredik a meleggel, és ez már nem 80 fokos.
Kedves "missmarple" Jane! Nem tudom miért háborogsz! Én egy szóval sem mondtam olyat, hogy az olvasók koszosak. Azt viszont tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy ha adatokra hivatkozunk, akkor pontosan le kell írni a megnevezést, különben félreérthető lesz.
Az általam írt hozzászólásban az adatok, elnagyoltak, körülbelüliek, megsaccoltak, és egy személyre érvényesek. Egy szóval átlag számok.
Még valamit. Nem tudom mi az "albim" ezért nem alkotok róla véleményt, és ha nem tudod hány fokra van állítva a boyler, akkor ne mond azt, hogy nálatok kutya baja. Én 80 Celsius fokról beszéltem.
Ha már kifújtad magad, beszélgethetünk továbbra is.
üdv Bellami

Re:

Üdv Bellami!
Sajnálom, hogy elértettél. Nem háborogtam. Ez jutott eszembe arról amit írtál. Nem negatív hanggal válaszoltam és nem vettem negatívnak amit írtál elötte.
De ezt az írásodat most az orromra koppintásnak érzem, érdemtelenül- nem baj legyen Neked. A témához nyilvánvalóan hülye vagyok.
Ha valaki okosabb, mint a másik az tanítson ne (ki)oktasson - mondom én.
Ui: a bojler maximumon van majdnem és mondom, hogy kutya baja, mert megtehetem. Azt is, hogy többet nem látogatok el erre az oldalra, mert nem vagyok elég intelligens és képzett bojler ügyben. Átlagos Hajdú bijler, feltételezem a "majdnem maximum" 80 fok körül lehet, még ha nincs is ráírva.
Az "albim" a l b é r l e t et jelent egész pontosan, azt hittem 2008- ban használják ezt a szót rövidítésnek, tévedtem.
Mindenesetre én kérek elnézést.

"Azt viszont tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy ha adatokra hivatkozunk, akkor pontosan le kell írni a megnevezést, különben félreérthető lesz."
Ebben egyetértünk csak, - lásd fentebb...
Minden jót kívánok és jó témázást azokkal akikkel TUDSZ beszélgetni, mert én nem tudom megigérni, hogy máskor nem fogok hasonlóképpen reagálni.
Hali
Köszi az "albim" magyarázatát, szókincsem ezzel is gyarapodott.
üdv Bellami
Sziasztok!

Egy hozzáértő segítségét kérném.

Van egy kb 50nm albérletünk ketten élünk itt.És kettőnknek a rezsi 25 Ezer forint. Na most van egy villanybojlerünk aminek kb. 8 óra kell míg felmelegíti a vizet 1200wattos fűtőszál van benne nem rég lett cserélve a villanyszerelő azt mondta minden oké mellesleg a villanybojler 6 éves na most ha azt az 1200wattot (1,2kw) beszorzom 8-cal és azt 30-al(1hó) akkor megvan hogy miért olyan sok a villanyszámla.Ezen felül van egy hűtő ami megy éjjel nappal egy kis akvárium amiben van egy vízforgató amire 3watt van írva és egy terrárium amiben egy 75wattos égő van utóbbi éjjel nappal megy míg a lámpa kb napi 12 órát. A víz 12 köbméter pedig reggelente fürdünk kb negyed óráig hetente egyszer mosunk de akkor kb 4 alkalommal és néha mosogatunk.Szerintem minden mögött a villanybojler áll. De a főbérlő szerint az jó. (ha valamit elírtam vagy rosszul számoltam akkor javítsatok ki).

Előre is köszönöm a hozzáoszlásokat és a segítséget.
55 hozzászólás Oldal: 1 / 4

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 10 vendég