Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Kérdezni szeretnék! .Az a nagy problémám,hogy a régen lefestett akác kerités léc,eléggé megkopott. Zománc festés van rajta,fehér.Szeretném átfesteni lazurral. Lehet.e? És milyen elökészitést igényel? Fel kell -e csiszolni,egészen,vagy csak elég drótkoronggal megkarcolni?Az alapozó festék,lenolaj volt.Lehet.e lazurral egyáltalán festeni fehér zománc festéket? Vagy vegyek másik szinü zománcot? És ha igen milyen szin takarja /alapozza/ le a fehér zománcot? Nagyon megköszönném,ha valaki segitene. De csak ha tanácsot tud adni,vagy van rossz-vagy jó tapasztalata azt is szivesen meghallgatom. Köszönöm. További szép napot Kivánok ! Zsolt.
Üdv!
A zománcfestékre nem nagyon tapad a lazúr és nem is fed annyira. Ennek az a lényege, hogy beivódik a fa rostjai közé is, nem csak a felületre tapad.
Lazúrhoz a teljes előző festéket el kell távolítani a fáról, míg tiszta egészséges fa felületet kapsz.
Ha csak drótkoronggal kapargatod meg a felületet, az látszani fog, hacsak nem fested olyan vastagon zománccal, ami kiegyenlítené. A szép munkához, igényes felület előkészítés szükséges, bármilyen festéket használsz.
A fehér zománcot bármilyen sötétebb zománcfesték eltakarja, de érdemes először zománc alapozóval átkenni, hogy egységes legyen az alap színe, és utána jöhet a fedőréteg.
Köszönöm,megpróbálom igy ha melegszik az idő. A 20 c már elég ugye festeni? Köszönöm!
Igen, most már lehet festeni, de úgy érdemes időzíteni - csak annyit egyszerre lefesteni -, hogy estig lehetőleg megszáradjon, vagy ne legyen már ragadós.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron