Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Jó estét,mindenkinek! Aki reggel olvassa majd annak jó reggelt! A történetem /kérdésem/ van egy ariston euró kombi cirkó gázkazánom. A viz szivattyú felől fúrcsa olyan/levegös/ zörej hallatszik. Valami drága német /vilo/ vagy bocs ha nem jól irom nevü 1-sebességes,keringetö szivattyú van beépitve. A garanciális szerelö /minden évben kijön nyár végén/már nem garis régen. De ö helyezte üzembe,azt mondta,hogy csapágy baj lessz,de nem javitható dolog,csak csere. Azára kb:10---4 e.ft.de azt is mondta,hogy lehet /álló /részt is cserélni,és a régit leadni,e az nem garanciás /vagy beválik--vagy nem/ezt szeretném megkérdezni a szakértöket,mit tennének a helyemben? Javitanák,,cserélnék,,vagy a buheráltat beépitenék? jelenleg müköik,és a zörgésen kivül nincs gond. Csak éjjel megy a gáz nappal vegyes kazán üzemel. A segitséget nagyon megköszönöm. Zsolt. /szabolcs.szatmár-bereg megye Román határhoz 10 km./ csak tájékoztatásul,hogy milyen messze lakom.
A felújítás nem buherálás, ha szakszerűen végzik és garanciát is vállalnak rá.
Az új tovább bírhatja, a felújított olcsóbb, de nagyobb lehet a kockázat. El kell dönteni, melyik éri meg jobban.
Plaszlo írta: A felújítás nem buherálás, ha szakszerűen végzik és garanciát is vállalnak rá.
Az új tovább bírhatja, a felújított olcsóbb, de nagyobb lehet a kockázat. El kell dönteni, melyik éri meg jobban.
Köszönöm a választ mgmondom a szerelönek! Aki hivott minap,hogy tudna /feketén/ szerezni egy hasonló ilyen tipusu kazánt.. Érdemes lenne az alkatrészek miatt megvásárolni egy 12-év körüli kazánt? Megköszönöm a válaszát!
Rizikós, mert lehet nem lesz jobb a meglévőnél. Szerintem felesleges egy másik koros - 12 éves - kazánt megvenni alkatrésznek, mivel semmit sem lehet tudni róla, pláne, hogy meddig fog élni.

Vettem én is így kazánt alkatrésznek, azóta is foglalja a helyet és még semmit nem szereltem ki belőle. :(
Mivel az idő még annyira nem szorít, érdemes lenne garanciával felújított szivattyút keresni.
Vízkergető szivattyú az szabvány hossz és méret. Tehát bármilyen névvel veszed fel fog menni a helyére csak megfelelő méretlépcsőt kell választani. Biztos a mi biztos le kell mérni a csatlakozási hosszát és az átmérőjét a régi szivattyúnak. Nem keverendő össze a fűtés keringető és a ma divatos cirkulációs szivattyú. Az utóbbi a napkollektor vizét kergeti a tároló tartályba. A felújítottat felejtsd el mert senki nem újít fel ilyeneket (tisztességesen) , legfeljebb ráfogja hogy felújított, vagy két rosszból összerak valamit és azt mondja felújított. Ha kapsz Wilo-t 10-14 ért újat akkor sokat nem is kell gondolkodni, meg kell venni. Viszont a ma divatos "energia takarékos" keringetők hamar 40-60 ezres kategóriában vannak. Pontosabban van valami rendelet hogy már csak "energia takarékos" fűtés keringetőket szabad forgalmazni így akinek kikopik a régi olcsóbb kategória az már csak a drágákat fogja árulni. A vicc ebben az energia takarékossági mizériában hogy autót pedig lassan 100-150 lóerő alatt nem is lehet kapni hogy cammogjunk vele a dugóban :D Nem is oly régen csináltunk egy folyamatos fagymentesítés miatti cirkulációs ivóvíz rendszert ahol télen egy bojler fűti is a vizet és ez folyamatosan kering a csapok felé (tehát dupla csöves rendszer) tescós szivattyút tettünk be ami IBO névre hallgat 8-9 ezer pénz volt, 3 fokozatban állítható teljesítménnyel és tökéletesen működik. Ha nem lenne ráírva hogy IBO olyan lenne mint a Wilo :D
Nekem itthon Wilo és Grundfos van 20 éve mennek baj nélkül de van is hely a rendszerben ahol az iszap ki tud üllepedni .
Valami ilyen volt amit beraktunk : http://webaruhaz.permanent.hu/termek/napkollektor-124-kiegeszitok-128/keringeto_szivattyu-943-argep
(Ugyan a linken napkollektor szivattyúnak írják, biztosan a fent írt energiatakarékossági rendelet miatt trükköznek )
Azt mondta a tulaj ha ebből 3 kell is olcsóbb mint a másikból az 1 :)
Hallgass Lalibátyóra, szivattyúban otthon van. Régen voltak felújító cégek, még teszteltünk is felújított szivattyúkat, de úgy tűnik változott a világ, már ez sem pálya. :(
A 8-10 ezres szivattyút nem éri meg felújítani mert ha számolod az anyag költséget és az "alig" adóztatott magyar bérköltséget ( most nem az szja ra gondoltam mert az a kirakatban van amiről meg nem is beszélnek az horror) akkor nem éri meg egyszerűen. Sokszor még magadnak sem mert 1-2 ezer forint csak az amiért a posta elhozza az alkatrészt amit meg is kell venni még.
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 34 vendég