Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
kémény.jpg
kémény.jpg (585.94 KiB) Megtekintve 2149 alkalommal.
családi ház fűtés korszerűsítése során, beépítésre került egy zárt rendszerű kondenzációs, kombi gázkazán. Az égéstermék elvezető a padláson keresztül, a tetőn át, függőleges elvezetéssel lett kialakítva. Most kell majd kikérnem a kéményseprők szakvéleményét, de előtte még szeretnék tisztábban látni néhány olyan "dologban", amit ahány embert megkérdeztem annyiféle választ kaptam. Tudnátok esetleg segíteni ezek megválaszolásában: egyáltalán ki kell e kérnem ennél a fűtési rendszernél a kéményseprők engedélyező nyilatkozatát, a régi téglakémény mellet bújik ki az új kémény, ehhez előírhatnak még tetőkibúvót is, ez a rendszer ugyan úgy megköveteli a tisztítást mint a szilárd tüzelésű kémények? Szóval ilyesmik. Előre is köszönöm a segítségeteket
Üdv
Igen szükséges a tetőkibúvó elhelyezése, emelet egy tetőjárda kilépőt is fognak kérni a kéményseprők.
Valamint a képet látva a szilárd tüzelésű kéményt is szükséges megmagasítani, kb. egy fél métert.
Mivel a zárt égésterű készüléke a fekete kupakból (tetőátvezetőből) szívja a levegőt, ezért, visszatudja szívni a készülék a széndioxidot, koszt, szennyeződést.
http://kemenyajto.blog.hu/2014/08/12/zart_egesteru_tuzelo_berendezesek Ebben a cikkben is olvashat róla.
Szívesen válaszolok kérdéseire.http://www.kemenyajto.com/szolgaltatas.php
a téglakémény teljesen megszüntetésre került, úgy a teteje mint a lakáson belüli nyílások be lettek falazva, tehát akkor is szükséges magasítani? Arról nincs infód, hogy ez a típus milyen kéményhez köthető karbantartást igényel.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 13 vendég