Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv!Segítséget szeretnék kérni abban,hogy van egy hétvégi házunk ami festett osb lappal van burkolva kívülről.Az első oldala erős időjárási viszontagságoknak van kitéve és a festék felpattog, kifakul,repedezik.Terméskő lapot szeretnék rá ragasztani,hogy többé ne legyen rá gondom,hogyan tudnám ezt megoldani?Várom válaszuk köszönettel.
Üdv!
Szerintem közvetlenül erre nem fogsz tudni ragasztani, mert a ragasztó vélhetően nem fog tapadni az amúgy is felpattogzó festékhez. Szükség lesz közvetítő rétegre, például zöld (korlátozottan nedvességálló) gipszkarton lapra. A gipszkartont csavarokkal az OSB laphoz rögzítheted és a gipszkartonhoz már ragaszthatod a terméskőlapokat. Az időjárás miatt flexibilis ragasztót használj.
Üdv!

Nem kívánok bele vau-vau, de kültérre zöld gipszkarton, hát igencsak korlátozásokkal. És ha már szétesik, a ráragasztott terméskő is hasonlóan. Szerintem.
A külső héjazat lecsiszolása nem úszható meg, viszont valamilyen áthidaló, kültérre ajánlott ragasztó alapozóval át kellene kenni, ami megfelelő tapadást biztosít a későbbi ragaszónak, és kellően tapad az OSB-hez. A hagyományosan használt műgyanta alapú flexibilis ragasztó sajnos idővel, az OSB nedvesség hatására való méretváltozásait nem tolerálja, idővel elválik. Érdemes lenne felvenni a Henkel vagy más ismert gyártó márkaképvisletével a kapcsolatot, pl itt.
Az fontos szempont, mivel ezek általában rendszerben működnek, hogy az adott ragasztóhoz tartozó alapozót érdemes használni, a megfelelő siker érdekében.

További szép napot!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 57 vendég