Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Kedves Fórumozók!

Régi fajta csúsztatott zsalus lakásban műanyag ablakok kerültek beszerelésre, mert a régi parapetes ablakokon befolyt a víz maga a parapet alatt. Mikor az új ablakot berakták direkt kértük, hogy erre figyeljenek oda és legyen rendes vízzáró réteg. Persze mondanom sem kell, hogy most megint befolyik a víz az ablak alatt az aljzatnál.

A kivitelező cég semmit sem csinált, minthogy pur habbal kitöltötte a hézagokat és felragasztotta a takaró léceket.

Mi lenne szakszerű megoldás ennek a problémának a kezelésére? Mivel szokták ilyenkor a vízzáró réteget megoldani?

Előre is köszönöm a segítséget!

Gábor
Szerintem egy rendes külső párkány a megoldás.
Köszönöm szépen a választ!

Sajnos ez nem jó megoldás, mert a régi parapet helyett is a műanyag ablakkal megegyezző hőszigetelési tényezőjű műanyag "fal" lett rakva. Tehát nincs felfalazva az ablak alatt. Oda is műanyag fal lett rakva és ez alatt folyik be a víz, gyakorlatilag a szoba szitjével egy vonalban. Azért is gondolom, hogy ez a pur habos megoldás egy nagy hákolás és oda rendes vízzáró réteget kellett volna csinálni. Most úgy néz ki, hogy ha esik az eső a teraszról befolyik a víz. Erre keresek ötleteket, mert aki berakta attól sok jóra ezek alapján nem számíthatok.

Köszönöm a további ötleteket!
Tehát akkor az ablak alatti fal alól folyik be a víz.
Én olyan csodaszert nem ismerek amit rákenünk vagy ráfújunk és jó is lesz ezért marad a klasszikus megoldás a vízálló burkolat a teraszra ami kifelé lejt és a falak mellett pedig szegély természetesen vízálló fagyálló napálló fugával. Ami még esetleg olcsón segíthet az az uv álló színtelen szaniter szilikon. egy szilo csík behúzva a terasz és a fal közti sarokba.
Igen, a szilikonra én is gondoltam, illetve a terasz járólapozására is. Bár az már szinte olyan mindegy, mert most is lejt kifelé. Az a gond, hogy a 10. emeleten van a lakás, pont egy szélcsatornában, szóval amikor fúj a szél és bever az eső, akkor olyan, mintha egy slaggal locsolnám az ablakot.

Én is csak az látom megoldásként, hogy kívülről, valami tömítést kell rakni a terasz és az aljzat közé. A problémát nehezíti, hogy az ablakokat ráültették valami dübelre, vagy csavarra, hogy vízszintesen legyen beszerelve, mert ugye az aljzat az nem az. :( Viszont így van ahol 4-5 cm van ahol 1-2 cm a hézag az aljzat és parapet "helyettesítő" műanyag fal között. Ezt töltötték ki pur habbal, ami hőszigetelő és nem vízálló.

Arra gondoltam, hogy kikaparom a fenébe az egész pur habos vackot, amit csináltak ezek a kontárok és kívülről bekenem valami szigetelő anyaggal kb 2-3 cm szélesen és mivel az FBS nem hőszigetelő a maradék szélességen pedig én is kifújom pur habbal. Először én is "minden" álló szilikonra gondoltam, csak attól félek, hogy kiszárad stb. és 1-2 év múlva ugyan olyan lesz mintha semmit sem csináltam volna.

Bár drágább, de az FBS-en gondolkodom még. Az sokkal tartósabb. Az egyetlen dolog, amitől tartok, hogy ha ezt bekenem a műanyag és az aljzat közé, akkor rendesen oda fog-e tapadni az aljzathoz, ami ugye beton, szóval folyamatosan porzik.

Egy kőműves ismerősöm mondta, hogy egy kicsit vizezzem be előtte és akkor jól oda fog tapadni, csak pont az van a használati utasításában az FBS-nek, hogy a felületeknek száraznak kell lennie. Nyilván nem véletlen.

Szóval valami olyan csodaszert keresek, ami minden álló és mindenhez oda is tapad. :)

Nagyon köszönöm a segítséget! Jól esik, hogy legalább van valaki aki próbál segíteni!
Igen ez a tipikus hamar munka. Ráadásul spórolósan is purhabozhatták és valami occo szarral. A pur hab szereti a nedves felületet, az fbs nem. Amúgy sok értelmét nem látom az FBS nek hidd el jó oda az amit írtam. Nekem is a külső párkányok és a fal közti sarkok színtelen szaniter szilikonnal vannak kikenve. Azt hiszem én lelapoznám, nem hinném hogy hatalmas felület lehet.
Jól van, kipróbálom aztán meglátjuk. Köszönöm a segítséget!
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 57 vendég