Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!
Nekem 2 db jó régi hőtárolós kályhám van. A tavalyi fűtési szezonban mindkettő fura hangokat hallatott, dübörgött, kattogott. Mindkettőnél leállt a ventilátor is, maga kályha gyönyörű meleg, csak éppen nem löki ki a meleget, mint azelőtt. Egy szerelő megnézte, azt mondja, ki kell cserélni mindkét ventilátort. Nem kis költség, úgyhogy biztos szeretnék lenni benne. Nem tudom, így látatlanban megmondható-e, hogy tuti biztosan cserélni kell. egy ismerősöm azt mondta, ha ilyen dübörgő, kattogó hangokat adott ki a kályha, akkor tutira tönkrement a ventilátor. Tud ebben a témában segíteni valaki?

Köszönöm!
Szia!

Sanszos, hogy cserélni kell a ventilátorokat. Amikor elkezdett zörögni, akkor kellett volna szétszedni és megolajozni a csapágyakat, akkor még talán bírta volna néhány évig. Általában önkenő bronz csapágyakkal szerelik az ilyen ventilátorokat, de idővel ezek a csapágyakból is kifogy a kenőanyag, akkor kezdenek el zajongani. Ha még ilyenkor kap egy kis műszerolajat, akkor még bírják jó ideig. De ha egy szezont végig zörgött, akkor már eléggé elkophatott a csapágyfém, ilyenkor vagy megszorul, vagy olyan lógása lesz, hogy a rotor beleér az állórészbe és ezért nem tud elindulni. A beállás meg a motor tönkremenetelét vonhatja maga után.
Tehát így csak azt lehet mondani, valószínű cserélni kell a ventilátorokat, vagy a motorokat, de előtte meg kellene nézni, kitisztítani (az is lehet, a lerakódott portól zörgött), esetleg megolajozni a csapágyakat és kipróbálni.
Kedves PLászló!

Nagyon köszönöm a választ!
Sziasztok!

Ismer valaki olyan szerelőt, aki ért a hőtárolós kályhához?

köszi
Üdv!

Ha elektromos hőtárolós kályháról beszélünk, akkor igen, ismerek.
MI a probléma?
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Hőtárolós kályhához szerelőt keresnék !! \elektermax \
Így hogy Moszkvától New York-ig bárhol lehet a helyszín nem hinném hogy sok jelentkező lesz. Kicsit kellene pontosítani mert elég sokba kerül Sopronból Szegedre menni és Debrecenből Győrbe is.
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 39 vendég

cron