Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
A velemenyeteket szeretnem kerni egy mosogepbekotessel kapcsolatban, a szerelo a mosogato szifonjanak az olalat fureszelte le es oda kototte a mosogep szennyvizelvezetojet, emiatt mosogatobol leengedett viz szinte akadalytalanul tud a mosogepbe is jutni. A mosogepnel amennyire lehetett megemeltem a szennyvizelvezetot, igy a viz nem a mosogepbe folyik vissza hanem a szennyvizcsoben all a kovetkezo mosasig.

Van kialakitott szennyvizelvezeto is de a szerelo meggyozott, hogy jobb ha a szifonba koti, mert a szifon fog buzszelepkent funkcionalni, de a szennyvizelvezetoben esetlegesen megallo vizet en sokkal nagyobb buzforrasnak latom.

Kerdesem az lenne, h fenntarthato-e ez igy ebben a formaban (meleg mosogatole all idonkent a mosogep szennyvizelvezetojeben, amin meg egy hosszabitas miatti illesztes is van). Ha nem, akkor hogyan kellett volna a bekotest szakszeruen elvegezni?

Csatolmányok

Üdv!

Így biztos nem kötném be. Legalább meg kellene emelni a mosógép csövét annyira (a mosogató aljáig), hogy ne tudjon a mosogatóból leengedett víz belefolyni. A falba kötött kifolyóknál golyós visszacsapószelep van beépítve a visszaáramlás megakadályozására. A másik, hogy mosógép a kifolyócsövének magasabban kell lennie, mint a mosógépben lévő legmagasabb vízszint, különben menet közben elfolyhat a víz.

A legtisztább a kiépített szennyvízelvezetőbe kötni a kifolyócsövet, ahová való.
Hogyan kell egy ilyen gegecsovet szakszeruen megemelni? Mivel lehetne magasabbra rogziteni?
Szakszerűen megemelni? Ez már majdnem oximoron... :)
Ha elég hosszú a gégecső, a lefolyóhoz kötözve úgy, hogy egy olyan hurkot, hajlatot képezzen, aminek a teteje a mosogató aljánál van. Ez megakadályozza a mosogatóból a visszafolyást - feltéve, hogy nincs eldugulva a lefolyó -, a bűzelzárásról a szivattyúban és a kifolyócsőben maradó víz gondoskodik.
De lehetne ehhez a rendszerhez még 90°-os elemeket venni és abból kialakítani a hurkot mereven. Vagy a szabvány végébe beledugni egy golyós visszacsapószelepes mosógép vízelvezető falicsatlakozót.
Csak ötletek.... :roll: :roll:
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég