Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Kedves Fórumozók!

Panellakás konyhafelújításának közepén tartunk és akárhogy sakkozzuk az elemeket, úgy tűnik, hogy a szabadonálló mosógépnek csak a kerámialapos főzőlap alatt találunk helyet. A főzőlap alja és a mosógép teteje között minimum 2 centi távolság meglesz, de kérdés, hogy egyéb szempontot figyelembe kell-e vennünk? Rezgés centrifugázás közben?
További kérdés, hogy a mosógépet el lehet-e ajtóval takarni úgy, hogy az ajtót a mosogép elejére tudnánk csak fogatni...?

Nagyon köszönöm előre is a tanácsokat, véleményeket!

Gabi
Üdv!

Nem tartom szerencsés megoldásnak. A mosógép működése közben hőt termel, aminek távoznia illene a burkolatán, szellőzőkön keresztül. A főzőlap is hőt termel, ami az alatta lévő tér felé is sugárzik, szűk térben a kettő együtt nem lesz jó. A modern mosógépek processzor vezérlésűek (programkapcsoló), ami általában a mosógép felső részében van elhelyezve. A mosógép működése során keletkező hőt elviseli, de zárt térben plusz fűtéssel már sok is lehet neki.
Igazán nem tudom mekkora hőt fejleszt lefelé a kerámialapos tűzhely, de kevésnek érzem a pár centis hézagot közte és a mosógép között.
Tudom, a kényszer nagy úr, ezért ha nincs más mód akkor úgy építsétek be, hogy legyen szellőzése a térnek kifelé, a keletkező hő ki tudjon menni működés közben.
Ha jól tudom, a főzőlapnál megadják, mekkora minimális teret kell hagyni alatta, ha nem sütővel kombinálják. Ezt érdemes betartani, azért is, mert a mosógépben műanyag alkatrészek is vannak, amik kevésbé bírják a magas hőt.

A mosógépnek lehet némi mozgása főleg centrifugálás közben ha nem sikerül a ruhákat jól elhelyeznie. Bár a külső burkolat és a mosóüst rugókkal és lengéscsillapítókkal van összekötve egymással, de néha előfordul, hogy ez kevés ezért 1-2 cm rést nem árt hagyni.
Az ajtóra nem tudok mit mondani. A zsanérokat hova rögzítenétek? Elöltöltős mosógépről van szó?
Kedves László!

Nagyon köszönöm a gyors válaszodat! A főzőlap beépítési leírása szerint min. 2 centit kell hagyni, ha alatta éghető dolog van. Csak akkor kelll ennél kevesebbet, csak egy kis rést hagyni, ha a sütő kerül alá.
Mivel gyakorlatilag minden éghető, így a mosógép miatt is kb 3 centi hézag lesz a kettő között.

A mosógép elöltöltős és takarás miatt szeretnénk rá ajtót tenni, de mivel nem lesz körülötte szekrényváz, ezért csak magára a mosógép "testére", az elejére tudnánk a zsanérokat rögzíteni.... Képet láttam már ilyen megoldásról a neten, de az is lehet, hogy az eleve beépíthető mosógép volt.
Sajnos mindenképp csak valami barkácsbuhera lehetne, emiatt várom az esetleges ötleteket, tapasztalatokat, tanácsokat...

Nagyon köszönöm!

Gabi
A mosógépet azért sem szerencsés a főzőlap alá tenni, mert a vízcsövek a gép mögött vannak elvezetve, és valószínűleg a főzőlap elektromos bekötése is azon a falrészen van. Ha véletlenül kilyukad a vízcső, víz kerülhet az elektromos részekhez, és az nagyon veszélyes.
Valószínűleg beépíthető mosógép lehetett amit láttál.
Ötletadónak, kis ügyességgel megoldható, de fontos, hogy a mosógép ajtaja ne lógjon ki nagyon a gép síkjából.

WI14S440EU.jpg
WI14S440EU.jpg (55.29 KiB) Megtekintve 3378 alkalommal.


ewg147410w.jpg
ewg147410w.jpg (164.56 KiB) Megtekintve 3323 alkalommal.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 9 vendég