Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv
Mi kB 1 hónapja csináltuk meg a vegyestüzelésről fűtésünket ami 5radiátorból és 1 törölköző szárítók áll és ezeket szénszálas acélcsövekkel kötöttük az 5 tagos (24-27kw) öntvény kazánunkhoz ily módon :
Radiátor termofej 15 ös leállás 22 es gerinc automata légtelenítő előre és visszatérő ágban majd 28 as összekötés a kazánnal ez zárt rendszer mely a padláson megy végig és az lenne a problémám hogy meglett a hideg és nem bírom a lakásban a hőfokot 20 foknál fentebb vinni amikor a víz 70 fokos a rendszerben és a ház pedig vájog parasztház
Szobák típusai radiátor:
1. 50 lég3m - 1600x600radiátor (háló)
2. 30 lég3m - 600x900radiátor (nappali)
3. 34 lég3m - 1200x600radiátor (gyerek szoba)
4. 27 lég3m - 1400x600radiátor(konyha)
5. 20lég3m - 1200x600radiátor(előtér)
Ebben szeretném a segítséget kérni hogy mi a rossz mi nem működik.A segítséget előre is köszönöm
Üdv
A radiátorokban a bemenő és a kimenő víz az hány fokos ? Teljes felületen meleg a radiátor mindenütt ?
A radiátorok olyan melegek hogy alig bírom megfogalmazása és nincs bennük levegő sem mert egyenletes meleg az összes
Üdv
Hát ha alul felül forró és nincs elég meleg akkor nagyon úgy tűnik hogy kevés a radiátor. Valószínűleg folyamatos üzemre és 20 fokos lakótér hőmérsékletre lett méretezve a rendszer, te pedig nem tüzelsz állandóan és melegebbet akarsz mint 20 fok ráadásul ezeknek a vályogházaknak a födémje nem nagyon van szigetelve főleg ha régi így a hőveszteség is magasabb a kalkuláltnál. No meg ha a ház úrnője esetleg tele rakja száradó ruhákkal a radiátort az is sokat ront a helyzeten ha melegebbet akarunk. Nekem erősen túlméretezett a rendszerem ha akarom 30 fokot is csinálok, igaz kb kétszer annyi a radiátorom is mint neked ugyanarra a köbméterre. Mondjuk ha én csináltam volna a fűtést akkor biztos nem rakok ennyit, de ha egyszer meg van meg is tartom.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget ma pl egész nap tüzeltem mert itthon vagyok nem tudom hogy mi van de valami nem kerek a dolog de ez így a fűtési szezonban nagyon kiakasztó és te mekkora radiátorok tettél volna be de azt a segítséget is elfogadott ha eljössz és ránézel mert nem volt olcsó az egésszet és így sem jó de már csak az érdekel hogy jó legyen és már tanácstalan vagyok az egészben és épp az van hogy a ház úrnője a fázós
Üdv
Hát a fűtés szerelés az nem a szakterületem csak tapasztalataim vannak mert 1 házamon én szereltem magamnak és ifjú koromban dolgoztam fűtésszerelő mellett maszekban. Azóta persze "elment" a világ rengeteg új technológia jelent meg. Nekem a hegesztett vascsöves az amin felnőttem :)
Azért ha dobnál 1-2 képet a radiátorról kazánról erről arról lehet még tudnánk ötletelni mert meglátnánk olyant ami probléma lehet. Habár ha szaki csinálta akkor talán neki kéne szólni hogy nézze meg miért nem lehet felfűteni a házat. Jut eszembe a radiátor az milyen ?
Sajnos nem olyan egyszerű a radiátor méretét eldönteni. Főleg úgy hogy meleg is legyen meg drága se legyen. A mi időnkben inkább 5 taggal többet raktunk mint kevesebbet. Szóval nagyon nem mindegy hogy az a radiátor ami 1600x600 az 1 lapos 2 lapos 2 lapos közte lemezekkel vagy 3 lapos közte lemezekkel.
Hiányzik a födém szigetelés. A meleg felfelé szál, és távozik a házból.
7 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég

cron