Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Jó napot !
Nagy dilemmában vagyunk. Panellakás padlózata parketta. Néhány éve megpróbálkoztunk azzal, hogy laminált padlót tettünk rá. (alatta fólia). Sajnos beigazolódott, több helyen kitört. Arra jutottunk,, hogy a régi parkettát felszedjük, ami bitumenbe van beleragasztva, majd a helyére járólapot szeretnék rakatni. Több helyen olvastam, hogy a bitument teljesen fel kell szedni, ha laminált padlót szeretnének helyébe, ez érthető is, hiszen teljesen egyenletesnek kellene lenni. Mi a helyzet a járólappal? A felszedett "üreget" mivel lehet kitölteni betonon kívül, mert panelba felhordani nem túl egyszerű ekkora mennyiséget. Lehet-e a darabos bitumenre valami kitöltő anyagot önteni, majd arra csemperagasztó és járólap? Hogy lehet ezt megoldani? Köszönöm előre is a válaszokat. :roll:
Viki
Üdv!

Ajánlom a Padlopond önterülő aljzatkiegyenlítőt, de a bitument mindenképpen el kell távolítani, mert ellenkező esetben nem köt meg. Ha nagyobbak a hézagok, vagy a padló egyenetlenségei nagyobbak, mint 10-15 mm, akkor valamilyen gipszesztrich vagy hasonló jöhet szóba, síkba terítve.

Jó munkát!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Üdv!
Sajnos a bitumen eltávolítását nem fogod megúszni, ahhoz csak a hozzá hasonló anyagok kötnek. Az aljzatkiegyenlítőknél alapfeltétel a száraz, tiszta pormentes felület, csak akkor tud a betonhoz kötni, különben felhólyagosodik és kitöredezik.
Nagyobb szintkülönbségeket is ki lehet aljzatkiegyenlítővel tölteni, de olyan fajtát kell keresni, ami alkalmas erre. Az alkalmazási feltételekben megtalálható milyen maximum vastagságban teríthető.

Például 10-30 mm vastagságra:

http://www.lb-knauf.hu/upload/docs/MA_LBK_Nivo10_30.pdf
http://www.mapei.com/HU-HU/cikk.asp?IDCategoria=10&IDProdotto=114
Csúsztatott zsalus, un. qutinor típusú házban lakom. A beltéri ajtókat szeretném lecserélni. Nem rosszak, de úgy gondolom, a festésük sem lenne olcsóbb. Az ajtótokok jók.
Meg lehetne oldani szakember nélkül? Mik a teendőim?
Köszönöm a választ!
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 64 vendég