Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok,

Egy kis segítségre lenne szükségem. Van a fal alján egy olyan hiba, amely visszatér sajnos. Remélem van olyan szakember, aki tud benne segíteni, hogy lehetne megszüntetni, mert tanácstalan vagyok.

A fürdőszoba és hálószoba beltéri fal alján a laminált műanyag alatt páracseppek voltak, ezért lecsavaroztam, majd visszahúztam elő a szekrényt. Pár hónap után pedig a padlótól 20 cm magasan salétromos fal fogad, amely le dúrja magáról a vakolatot. Mivel a fürdőkád van a fal egyik oldalán, ezért megnéztem, de nem szivárog le a kád mellett víz. Mivel a második emelet van a lakás, ezért gondolom, hogy az alattam lévő szomszéd mennyezetén ismét nem lehet hiba. Ebből gondolom, hogy pára, de csináltam egy fényképet, remélem ebből lehet látni a hibát. Elképzelésem szerint a pára gombásodást okozna, nem pedig az egész falon VÉGIG 4-méter hosszan a vakolat leválását. Ha végigkopogtatom, akkor lehet hallani, hogy levegő van alatta teljes hosszban, tehát 4-méteren végig. Még amire gondoltam, hogy a vízcső megy a falba talán és annak a nem megfelelő szigetelése tud-e ilyet okozni.

(5-éves társasház, tehát új építésű. Szoktunk szellőztetni télen is, sőt nyitva van a Velux ablak szellőző nyílása a nappaliban lévő 3-ablakon amely a hálószoba mellett van és mindig nyitva van az ajtó!)

Mit lehet ellene tenni, hogy ez a hiba megszűnjön?

Köszönöm előre is a válaszokat.
Norbert

Csatolmányok

Szerintem csőrepedés, jó, ha az alsó lakónál még nincs. Szerelőt hívnék.
Annyi, hogy volt kint szerelő. Azt mondta, hogy tuti nem cső és lefolyó probléma, mert minden száraz.
Megnézte a fürdőkád és csempe között is, ott lehet látni, hogy régen volt vízlefolyás. (valószínű, hogy a kád és csempe között volt tömítési hiba, amit újra sziloplasztoztak). Sajnos nem biztos, hogy jól el lett távolítva a salétrom a falról és most ismét előjött. Tehát most itt tatunk.
Velem is hasonló probléma történt.

Ezért lecseréltem a kádunk paravánját és már nem csapódott le a pára.

Innen vettem a páralecsapódást leminimalizáló kádparaván:
kádparaván webáruház
Szia!

Azt a képet nem tudom megfejteni. A lambéria a falon van és ahol hiányos az padló, vagy pont fordítva?
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 11 vendég