Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok !

Egy olyan hibába futottam munka során mellyel nem kellett volna elméletileg.

Egy panellakásban régi parketta helyett új szalagparketta lesz. A régi parkettát felszedtük, a párnafák közül a nagyon rossz állapotúakat kicseréltük, szög helyett csavaroztuk a szint különbség miatt homokkal töltöttük fel a szobákat. 22mm-es nútféderes OSB lapokat használtunk, hogy utána egy 5mm-es parketta fólia megy rá amire jön a 8mm-es szalagparketta. A következő hiba jött elő egy hét járkálás, létrázás után, a nútféderes OSB nyikorog és ha minden igaz az illesztésnél. de nem mindenhol csak egy két helyen. Szeretnénk elkerülni a felszedést újra rakást. Mit lehetne utólagosan csinálni vele? Esetleg ha rá megy a parketta fólia akkor hallani lehet majd, hogy nyikorog?

Válaszotokat előre is köszönöm !

Üdv: Kucu
Szia!

Ne reménykedj, ha nem megfelelően szilárd az alap, a szalagparketta is nyikorogni fog, vagy nem tompítja annyira a nyikorgást, hogy ne lehessen hallani.
Valószínűleg a feltöltés nem lett elég tömör, így az OSB lap lenyomhatta, rés keletkezett közöttük.

Sajnos felszedés nélkül nem tudsz mit csinálni vele, nem lehet összeragasztani a lapokat. Pontosabban lehetne még egy réteget ráragasztani és egyben lecsavarozni a párnafákhoz a két réteget, amit ha sikerül egy egységbe hozni, akkor kellően szilárd és nyikorgásmentes lesz. De vannak veszélyei, ha a nyikorgó részeket nem sikerül teljesen a felső réteghez rögzíteni, akkor továbbra is nyikoroghat.

Megoldás: felszedés és az alap - feltöltés - kipótlása és megfelelő tömörítése, szintezése.
Válaszodat Köszönöm !

Sikerült megoldani nem teljes vissza szedéssel csak 1-2 lapot. Felszedtük alá tömtük rendesen a homokot + ékeltük és teljesen megszűnt a nyikorgás. A másik szobában viszont tompított annyit a fólia és a parketta vastagság, hogy nem hallani semmit.

Üdv: Kucu
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég

cron