Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Valakinek van már tapasztalata ilyesmiben?

Erkélyüvegem betört több helyen jégkár miatt. Lakásbiztosítás kifizette, üvegessel megcsináltattam számlára. Igen ám, de a megcsináltaott üveg 3 hét múlva magától berepedt több helyen. Nem volt semmiféle jégkár, nem csapta be a huzat, stb. Egyszerűen fogalmam nincs mitől az üveg középen keresztberepedt. Anyaghiba? Technológiai hiba? Nem tudom. A biztosító érthető módon nem fizeti ki, mondván káresemény nem történt. Az üveges pedig kicserélné de kifizettetné velem amit már egyszer kifizettem.

Az üveges dilatációra hivatkozik: tekeredik a keret, reped az üveg. De 3 heten belül? Még szinte a nap sem sütötte meg. Mi lenne 35 fokban vagy mikor jégcsapok csüngnek rajta?

Sok üdv.:
Üdv!
Üveget (jobb helyen) sosem raknak hézag nélkül a keretbe. Normál üvegnél a gitt veszi fel a mozgásokat, thermopán üvegnél meg kiélik az üvegtáblát néhány helyen, ami biztosít némi mozgási teret a dilatációnak. Ha ezt kihagyta az üveges, akkor történhet ilyen, vagy bereped az üveg, vagy szétnyomja a keretet.
Köszönöm Plaszlo!

Itt már csak az a kérdés, a diletációból eredő kárt kinek kell viselni. Nekem vagy az üvegesnek kellett volna nagyobb hézagot hagyni, stb.

Sok üdv.
Üdv!

Az üveges a szakember, te csak megrendelő vagy. Az üvegesnek kell úgy megoldania a gyártást és berakást, hogy ne feszüljön az üveg.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 12 vendég