Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
123 hozzászólás Oldal: 1 / 9
Üdvözletem!

Adott a következő mosógép:

- Whirlpool AWE 7727.

A probléma az a géppel, hogy miután végzett a mosással és kinyitom a tetejét, az azon elhelyezett öblítő adagolóban áll az öblítő.
Valaki találkozott már ezzel a problémával?
Mi lehet a megoldás?

Előre is köszönöm!

gubtan
gubtan@gmail.com
Szia !
A konkrét típus még nem volt a kezem ügyében ezért általánosságot írok ! A mosóport és az öblítőt is a mosás során bevezetett víz mossa ki az adagolóból. Szinte biztosan így van ez esetedben is. Két dolog lehet, vagy nem használtál Calgont :D vicc volt !
Szóval vagy a mágnesszelep ami az öblítő tartály felé irányítja a vizet nem nyit ki, vagy a programkapcsoló nem ad neki áramot hogy kinyisson. Én inkább a mágnesszelepre gyanakszom, mert ha program kapcsoló akkor más baj is szokott lenni nem csak ez. Némi villamos ismeret birtokában könnyen ellenőrizhető mi a baj ! A szelep viszonylag egyszerűen cserélhető komolyabb szerszámozottság nem szükséges, ha némi barkácsolási hajlam is van benned. Nem is kerül nagyon sokba. A programkapcsoló az már más téma, meglehetősen drága ezért többnyire inkább másik gépet vesznek inkább az emberek. Persze mivel elektromos készülék ezért nem árt óvatosnak lenni :!: :!: :!:
Kérlek írd meg mi lett a dolog vége !
Hello!

Itt volt a szerelő, szétkapta, összerakta. Próba. Ahogy elindult a gép, rögtön azt mondta, hogy hangra gyenge a víznyomás. Próba megállít. Lekapta azt a csövet a mosógépről, amelyik a vizet hozza a mosógépbe, abban van egy kicsi szűrő. Szűrőt kivette, szinte át sem tudott rajta fújni annyira koszos volt. Szűrő megtisztít, visszatesz. Próba indít. Tényleg, hallhatóan más hangja van. Próba végez, ajtó kinyit, és örül. Nincs öblítő az adagolóban. :D
Remélem ezzel a probléma végleg megszűnt.

gubtan
gubicza.zoltan@gmail.com
Köszi hogy megírtad a megoldást, nagyon tanulságos ! Nem gondoltam arra hogy a mosógép előtti vízhálózat hibáival is számoljak, feltételeztem az rendben van ! Ha ennyire elkoszosodott a bekötő cső szűrője akkor ez előfordulhat máskor is. Ha pedig használsz kerámia betétes csaptelepeket javaslom hogy építs be szűrőt a vízóra után mert azoknak kifejezetten megrövidíti az életét a szennyezett víz.
sziasztok

én azt szeretném kérdezni, hogy van egy whirlpool awe 8529es mosógépem. Vettem alá ilyen direkt mosógépek alá való erős szabvány gumiszőnyeget. Lehet hiba már az ilyen újfajta gépek alá. Amikor centrifugál a gép, 800on vagy 1000en, mozog ugrál az egész gép. Szinte dobálja magát, rázkódik. Ez mitől lehet? Hülyeség alá a gumiszőnyeg?
Szerintem ellenőrizd, hogy a lábai egyenletesen állnak-e: ki van-e egyensúlyozva a mosógép? A lábak általában menetesek (a végükön van valami gumi) és ki-be tudod csavarni őket. Addig állítgasd őket, amíg álló helyzetben sem billeg. Ha álló helyzetben billeg/hócog, akkor nem jó. Akkor 800-1000 RPM-nél nagyon fog rázni.

Nekem így remekül megoldódott a probléma.
ez a problémám, vagy problémám vagy kérdésem :) hogy amikor megvettük a gépet, a csomagban nem voltak lábak.... nem tudom hogy azt külön kellene, vagy a gépből lehet kiereszteni őket...

viszont amúgy simán áll a gép....

a régi hajdú mosógépnél 4 görgős láb volt, amit külön ki be lehetett rakosganti.... ennél nem tudom hogy működik
Szerintem kéne, hogy legyenek lábak. Nekem egy LG van, azon vannak.
Amikor először kiegyensúlyozás nélkül elindult iszonyú hangos volt és szétrázta magát. Utána megtekergettem a lábakat és most gyakorlatilag nincs hangja. Némi vibráció van, de nem rázkódás.

Álló helyzetben mozgasd meg minden irányba, ha kisebb erővel meg tudod billentani, akkor nem jó. Akkor rázni fog, mint az állat.

M
nekem elég stabilnak tűnik, az oldalán érzek ilyen tekergetős lábakat, mint a fürdőszobabútorknál, aminek az alját lehet csavarni, és akkor jön ki vagy beljebb egy picit, azokkal kell játszani?


szerk.: a szabvány gumilap jó alá? vagy hülyeség már ezek az új gépek alá?

szerk2.: na megvannak a kis lábak, kis picik, igen ahogy kicsavarom kijön, mindegyik be volt tövig csavarva, lehet ezért ugrált, meg hiába ott a szőnyeg alatta, nem a lábaknál adta át a rezonálást, hanem a teljes gép, most az első kettőt kicsavartam kicsit, így talán stabilabb, beindítottam egy mosást, figyelem, majd kiderül jobb e így
Remek.

A mienknek a hátoldalán is vannak valami csavarok, azonban azok a dobot rögzítik, ha szállítod. Azokat még véletlenül sem szabad betekerni szerintem...

M
na lassan kész a mosás, figyeltem a centrinél, egy fokkal jobb :) de még csak az első kettőt tekertem ki, a hátasón kettőn is állítok, és akkor nem fog rázkódni csak viráció tényleg, de az meg a magas fordulat miatt

köszi
Üdvözlöm!

Van egy problémám a hosszú mosás nem megy végig halványan felvillan néha a vízhiány visszajelző led, és mosás leáll,mi lehet a gond? a 30 perces mosás meg végig meg hiba nélkül.De viszont azt már megcsináltam hogy kitakarítottam a cső szűrőit de hiba továbbra is fenn állt.Lehet hogy az a baja ami a mosógépbe megy be cső azon van 6 darab pici Lyuk az lehet eldugulva?

köai előre is.
Üdvözlet !
Aról kellene meggyőződni hogy valóban vízhiány van e vagy csak hamis riasztás a dolog. Meg kellene nézni hogy a vízbevezető csőnél ami a gépre csatlakozik a szűrő nincs e eltömődve és hiába nyit ki a szelep nincs annyi ideig nyitva hogy elegendő víz jusson a gépbe. Lecsavarni a hollandert levenni a csövet és ott lenni kellene egy szűrőnek. (előtte elzárni a mosógép töltő vízcsapot) Azt is meg kellene nézni hogy normálisan folyik e víz azon a csövön amit levettél, tehát a fürdőkád fölé tertva a csövet megnyitni a mosógép csapját egy próbára.( a csap is lehet rossz ) Ha itt minden rendben akkor szerintem lehet keresni egy mosógép szerelőt, de ha érzel magadban annyit hogy bele mersz nyúlni akkor még lenne tippem, de valószínűleg programkapcsoló baja lesz.
A kitakarított szűrő alatt azt érted ami az elhasznált mosóvizet szűri gondolom, a 6pici lyuk az meg szerintem az amiről én beszéltem de lehet ott több lyuknak kellene lenni. Majd jelezz vissza mire jutottál kérlek !
Sok sikert !
pauz írta: sziasztok

én azt szeretném kérdezni, hogy van egy whirlpool awe 8529es mosógépem. Vettem alá ilyen direkt mosógépek alá való erős szabvány gumiszőnyeget. Lehet hiba már az ilyen újfajta gépek alá. Amikor centrifugál a gép, 800on vagy 1000en, mozog ugrál az egész gép. Szinte dobálja magát, rázkódik. Ez mitől lehet? Hülyeség alá a gumiszőnyeg?


Üdv! Nem hülyeség a gumiszőnyeg, mert ha ugrál a gép akkor is csillapít valamennyit és nehezebben mászik el a helyéről. Nekem felültöltős gépem van, üzembehelyezésnél ki kellet venni egy üströgzítő kengyelt, ezt a kezelési útmutatója is írja. Ha ez benne marad, akkor tud nagyon ugrálni a gép. De ha minden rendben van, akkor is képes "zajongani" és mozgolódni, mert nem sikerül mindig elosztania a ruhákat egyenletesen a centrifugálás előtt.
Sziasztok!
Hattalmas gondba keveredtem két ünnep között, a mosás közben egy lámpa kivert egy biztosítékot a lakásban, és a mosógép azóta nem indul, áram alatt van mert világít rajta az egyik visszajelzőlámpa, de a zárt ajtót visszajelzőé nem világít, és nem indul... (a típusa bauknecht wa 2388) tud esetleg valaki segíteni, van e rajta valami biztonsági kapcsoló vagy valami... ????
Köszi előre is
123 hozzászólás Oldal: 1 / 9

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 19 vendég