Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok,

Burkolnánk két kisebb teraszt, de az egyiken meglehetősen nagy (és sok) repedés található. Ezeknek az eredetére szeretnénk rájönni, hogy a legjobb megoldást tudjuk választani a kivitelezéshez.

A kisebbik terasz ~13m2 egészen jó állapotban van így hét év után, nincs tető fölötte és az egyetlen nagyobb repedés a terasz és a teraszra vezető lépcső találkozásánál van.

A nagyobbik ~19m2 erősen repedezett. Ez a szerkezet szintén hét éve készült, viszont efölé már került egy ácsolt tetőszerkezet. A képeken látható, elég szélesek a repedések, meglehetősen kesze-kuszán futnak, nincs egy adott vonal, ahol végig megrepedt volna a beton. Vastagsága kb. 10 cm, két rétegű, középen bitumen lemezzel szigetelve. Az egyik repedés végénél leszedtem a lábazati kövezést; erről is készült kép. Ott látható, hogy az alsó betonréteg ép, a repedés a bitumen lemezig tart.

Amin eddig átrágtam magam:
Süllyedés: Logikusnak tűnhet, de az alsó betonréteg nincs megrepedve, ezért elvetettem.
Kiszáradás: A bitumen lemez miatt nem éri nedvesség és korai kiszáradásról sem beszélhetünk.
Hőhatás: Mivel három oldalán nyitott szerkezetről beszélünk, nem hiszem, hogy ekkora méretnél probléma lett volna a diletációval.

Minden ötletet/meglátást szívesen fogadok!

Csatolmányok

Üdv:Érdeklődöm,hogy milyen magas a terasz és mennyi földdel lett feltöltve?Milyen arányban lett keverve a beton és milyen vastag.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 9 vendég