Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv.a fórumozóknak!
Kérdésem van,nem tűnik nehéznek a válasz,de hátha így biztosabban megoldható a feladat.Nyári konyhából akarom a mosogató vizét kivezetni és az udvaron bekötni a 110-es csőbe.A kérdés,hogy milyen csőátmérő legyen amíg a 110-es csőhöz érek(kb.6m)?Köszönöm előre is a választ,jenőbá
Jenőbá
Ha csak a mosogató akkor is legalább 50 es, vagy 63 as, de minél vastagabb annál jobb. Én ha már egyszer ások akkor magamnak 110 es csővel csinálnám meg mert sok különbség nincs a két cső közt árban,( viszont ki tudja holnap mit kell még kivezetni zuhanyzó wc stb) a meló pedig ugyanannyi velük.
Köszönöm a gyors választ,ha jól értem az 50-es elég,mert innen más nem lesz be-vagy kivezetve.
Legalább(!!) 50-es, de akkor inkább a 63-ast. A mosogatóból a csatornába kerülő zsírok, olajok előbb-utóbb lerakódnak a cső falán. Minél vékonyabb, annál inkább hajlamos a dugulásra.
A korábban előttem szólókhoz képest én 50-es PVC csövet raknék, és a fordulásokat 45 fokokkal oldanám meg!

A túl vastag lefolyócső sem jó! pont a hordalékok és a fordulások miatt!

Egy durva példa a 6 méterre:

50-es cső beleöntök pl 2-4 liter vizet, kb fél centi - centi magasságban halad benne a víz, a hordalékot tudja szállítani.

63-110-es cső, ugyan az a vízmennyiség kisebb vízmagasságot eredményez a csőben, mert a víz oldal irányban jobban szétterül, így a hordalék szállításhoz több víz kell! A dugulás könnyebb!

Üdv.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 17 vendég