Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

A következőben szeretnék tanácsot/ötletet kérni.

Kétszintes családi házunkban a padlástérben megtörtént a födém hőszigetelése (20 cm-s kőzetgyapot), a lenyitható létrás padlásfeljáró nyílása fölé pedig egy elhúzható, polisztirol lapból készült fedél került.

Utóbbival az a probléma, hogy ahogy felcsukjuk a feljárót, rajta az összecsukott létra vagy 15-20 centivel magasabbra ér, mint a padlástér padlózatának a síkja, így egyszerűen felnyomja a fölé húzott szigetelő fedelet, így ott bukjuk a szigetelést.

Ezt szeretném valahogy tuningolni, hogy ott se szökjön el a hő, és ehhez lenne szükségem ötletekre. Amikre eddig gondoltam:
- Feljáróra ragasztott szigetelés felülről - itt a létra, ill annak rögzítése akadályoz, dirib-darab szigeteléseket kéne használni, és tuti nem lenne folytonos
- feljáró szigetelése alulról, a lakótér felől - hát, ez meg ronda lenne szerintem
- az elhúzható polisztirol fedél átalakítása: lécekből kapna 20-30 cm-s lábakat, ill. erre körbe szigetelő "szoknyát", így a fedél fölött egy szigetelt "teknő" lenne, amit a létra már nem tud felnyomni, összecsukva. - eddig ez tűnik a legéletképesebbnek

Köszönöm!
Szia!
Kicsit máshogy csinálnám. A feljáró köré egy keretet készítenék ami az összecsukott létra magasságáig érne és erre készítenék egy felnyíló szigetelt ajtót ami elfedi az egész keretet is. Úgy tűnik a keret teteje magasabban lesz a padlás szigetelésénél, így a kinyúló részt is körbe kell szigetelni. A kialakításban az a lényeg, hogy becsukva folytonosnak tekinthető legyen a szigetelés. Az ajtó záródási felületét légzáróan is tömíteni kell, különben ott fog elszökni a meleg levegő és kicsapódni a páratartalom, mivel utána már a hideg tér következik.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 56 vendég

cron