Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Kedves Címzett,
olyan sok segítséget olvastam Öntől, gondolom leírom a problémám, ami az őrületbe kerget mostanság.
4lakásos társasházban lakom 10éve és a problémát eddig nem tapasztaltam. A felettem lévő szomszédom fűtési rendszerében valami elromlott.
Hónapok óta több zajt érzékelünk. A szürcsölő hang az szinte folyamatos alapzaj, amibe időről időre megérkezik a csepegés és ehhez még hozzáadódik 15 percenként olyan zaj, mintha a csöveket ütögetnék. Külön külön is őrjítőek, de amikor együtt jelentkeznek az rettenetes.
A kongás azniukor érkezik az 6-7 kongás, egy-egy kongás szép lassan elhalkul és érkezik a következő.
Nagyon ritka, de van, amikor néma csend van. És van amikor nincs kongás, csak a többi....
A csepegés az olyan, mintha egy műanyag lapra csepegtetnének magasról.
Hónapok óta nem alszunk, nagynehezen elalszunk és a kongásra 3 körül felébredünk és nincs több alvás.
AZ hogy a fűtés, az biztos, mert amikor áramtalanítottam a lakásukat (nem élnek ott) minden zaj megszűnt.
Segítőkészek, meg minden. Ki is hívtak egy szerelőt szerda reggelre, de valamiért nem bízom benne, hogy alapos lesz. Én is ott leszek és szeretném nézni, hogy minden szóba jöhető lehetőséget megvizsgált. Hétévégn albérlő jön a lakásukba, akkor már nehezebben lehet benne szerelgetni és hát áramtalanítani sem tudom a lakásukat, amikor elegem van:(.
Tud segíteni?
Bízzunk a szerelőben ! Majd jelezz vissza a tapasztalatról.
Üdvözletem ! Kedves uram azzal a kérdéssel fordulok önhöz vagy aki tud valami megoldást ,idén újítottuk a központi fűtést szakember is végezte ,mindenből nagyobbat rendeltünk hogy meleg legyen csak most 18 w-os kandallót is vettünk hozzá a szerelőnk kevesebbet mondott mi nagyobbat vettünk a fa màr rengeteg elfogyott de meleg nem igazán van pici gyerekek vannak és félő hogy megbetegednek minden megoldás érdekelne ami nem kerűl sokba a kéményt tisztítottuk már mondták a keringető szivstyút hogycseréljük most akarunk azt is venni,de hihetetlen hogy nem melegszik a lakás ezvégett . A válasz sürgősen érdekelne mert már a fa is rengeteg elfogyott és még azt is venni kell a radiátorok 2 -m esek ötször -ötös a szoba .A választ előre is köszönöm . Tisztelettel Gölöncsér né .
annakoleszar írta: Üdvözletem ! Kedves uram azzal a kérdéssel fordulok önhöz vagy aki tud valami megoldást ,idén újítottuk a központi fűtést szakember is végezte ,mindenből nagyobbat rendeltünk hogy meleg legyen csak most 18 w-os kandallót is vettünk hozzá a szerelőnk kevesebbet mondott mi nagyobbat vettünk a fa màr rengeteg elfogyott de meleg nem igazán van pici gyerekek vannak és félő hogy megbetegednek minden megoldás érdekelne ami nem kerűl sokba a kéményt tisztítottuk már mondták a keringető szivstyút hogycseréljük most akarunk azt is venni,de hihetetlen hogy nem melegszik a lakás ezvégett . A válasz sürgősen érdekelne mert már a fa is rengeteg elfogyott és még azt is venni kell a radiátorok 2 -m esek ötször -ötös a szoba .A választ előre is köszönöm . Tisztelettel Gölöncsér né .Mi az épület alap fűtési készüléke?

Azt írja, hogy 18 KW-os kandallót is vett hozzá, van esetleg egy gázos kazán és együtt dolgozik a kettő, egymást segítve?

Vagy most csak a 18-as kandallóval, próbálnak fűteni?

Mit takar a felújítást? 0-ról újra lett építve minden? Vagy "csak" lecserélték a radiátorokat, és a kandallót?

Fűtési rendszer típusa:

Nyitott rendszerű, gravitációs fűtés: vastag csövek voltak régen szivattyú nélkül, a tetőtérben egy vas hordó a táguló víznek?

Ha igen, ebbe nem mindegy, hogy milyen szivattyút raknak, mert egy pl 5/4"-tól 2" ig a szivattyú szállítási képessége elveszik! Jóval erősebb szivattyú szükséges.

Ha a radiátor szelepek is cserélve lettek az is tud gondot okozni, mert az új fajta főleg termosztátos szelepek elég nagy ellenállást fejtenek ki! Erre találták ki a gravitációs fűtésekhez a kis ellenállású termosztatikus radiátorszelepeket!

Ha 0-ról van újra építve, a következő hibák szoktak lenni leginkább:

A gerinc alul van méretezve, főleg, ha 5 rétegű csővel szerelték.

Ha nem a padlóban vitték a vezetékeket, hanem a mennyezet alatt, bizonyos kritikus helyeken javasolt automata légtelenítőt berakatni, mert a levegő dugó is tudja akasztani a rendszert!

ha az épületben a fűtés csövek Y ban elválnak egymástól (előre menő vissza térő) és az egyik ág jóval hosszabb mint a másik, akkor a víz arra fog menni amerre neki könnyebb, a rövidebb körön, könnyebben megfordul és kész, a körök hosszát mindig egyforma hosszúra kell tervezni, ellenkező esetben "strang szabályzókat" kell beépíteni, de ehhez nagyon el kell rontani valamit, esetleg a rövidebb kör visszatérő szelepein lehet fojtani, hogy nagyobb legyen az ellenállás és a távolabbi radiátorok is melegedjenek!

Továbbá nem mindegy az épület hőszigetelése sem! Hiába meleg a radiátor és piszkálja folyamatosan a kandallót és fogy gyorsan a fa, ha a termelt meleget nem tudják megtartani!
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 20 vendég