Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni, mert már nem tudom kihez forduljak. Néhány hónapja költöztünk be első saját otthonunkba. Ez egy 1980-ban épült, de 8 éve kívül-belül felújított családi ház. Padlófűtés van az egész házban, és a nappaliban egy légfűtéses kandalló. Néhány hete kezdődött az a jelenség, hogy amikor megy a padlófűtés, a közlekedőben kellemetlen szag terjeng. Nehezen tudom leírni ezt a szagot, kicsit olyan poshadt, rohadt szag. Nagy nehezen sikerült behatárolni a szag forrását, a két szobát elválasztó válaszfal (gipszkarton) aljából jön. Gondoltuk talán megdöglött ott valami egér, vagy ilyesmi, esetleg a szigetelés poshadt be, így kibontottuk a falat. Nem kellett volna, semmit nem találtunk ott, viszont a szag azóta még intenzívebben terjeng.
A csatornát ellenőriztük, azzal nincs gond, és nem is kifejezetten az a szennyvíz-szag ez. A padlófűtéssel sincs semmi probléma, nem szivárog.
Nem tudom, egyáltalán milyen szakemberhez fordulhatnánk ezzel a problémával, de valamit már mindenképp tenni szeretnénk, mert egyre elviselhetetlenebb a bűz. Most ha lehet igyekszünk kiküszöbölni a padlófűtést a kandallóval, így nem olyan intenzív a szag, viszont a szobákban így hideg van.
Van valakinek valami ötlete?
Nem szeretnélek elkeseríteni, de a leírtak alapján még az is lehet, hogy bebetonoztak valami állatot aminek a bomlása sokkal lassabb volt mint levegőn, gázok keletkeztek, annak valahova távoznia kell, elég egy hajszálrepedés ami talán szemmel nem is látható, de a szag az már átjön!

Én már halottam olyat is építkezésen, hogy az új padlószőnyeg alá valaki oda nyomott egy kupac sza** és lábbal elegyengették, és csak évek múltán jelent meg a szag mikor valami miatt fel vették a padlószőnyeget, itt is ki tudja mi van a betonban.

Ha ez a földszinten van, akár régi "holt" lefolyóvezeték is lehet, ami esetleg átjárható a csatorna felé, ebben az esetben hiába cső kamerázzátok be a jelenlegi lefolyót, nem fogtok semmit találni!

Esetleg a felújítás előtt nem volt az épülethez derítő/emésztő gödör? esetleg nem emlékeztek, hogy a felújítás előtt azon a szakaszon mi lehetett régi cső akármi?

És mi van, ha nem a padló közelében van a döglött állat hanem valahol a falban, csak a légmozgás oda keveri a szagot?

Esetleg, ha érdekel lefolyó cső kamerázás mert olyat még nem csináltatok, akkor keressél írjál itt privát üzenetet, viszont csak Budapesten tudok rá kollégát.
Szia!
Sikerült valami megoldást találnod azóta a problémára? Ugyanez a gondom, 3 éve épült a ház, padlófűtés van, és a nappali egy pontján érezni néha büdöset. Szerintem kifejezetten kén-hidrogén, záptojásszag, mint a gyógyfürdőkben. Tavasszal is kerestem a forrást, de nem találtam semmit. Aztán nyáron megszűnt. Most télen, a padlófűtés elindulásakor megint érződik, nem folyatosan, hanem időnként, schubokban. Én arra gyanakszom, hogy a padlófűtéssel lehet összefüggésben, de még nem tudott senki választ a problémára.
Az illatos padlóhoz:
Véletlenül nem olyan emeleti padló, ahol a földszinten fűtenek, az emeleten nem? Vagy fafödém, vagy fal, kétoldalt nagyon változó helyiség hőmérsékletekkel? Arra gondolok, hogy a fűtésből pára csapódik le, és a fafödémben (egyéb fa anyagban) gombásodás van. Ezt nehéz lesz megszüntetni, gyakorlati próbának a lakás teljes felfűtését és szellőztetést tudnám elképzelni. A melegtől elpusztul, a a gomba, de ha megint hőmérsékletkülönbség lesz a felületen, akkor újraéled. Gombátlanításhoz értő szakembert lehetne megkérdezni.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 55 vendég

cron