Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

A 15. emeleti panellakásomban, ha megélénkül a nyugati szél, szörnyű hangosan és idegesítően kezd el zúgni valami az ablakon túlról. A hang kb. a méh hangos zümmögése és egy bíró sípja között van. Se az ablaknak, se a redőnytoknak nincs hozzá köze. Azt vettem észre, hogy ha kiállok az ablakba és alulról megnyomom a szigetelést felül, akkor a zúgó hang elhallgat.
Arra tudok gondolni, hogy valamit nem jól oldottak meg a szigetelés rögzítésekor, ami így berezonál a széltől.

Találkoztatok már hasonlóval? Az interneten sokféleképpen kerestem, de még nem találtam rá példát. Mi lehet vajon a gond? Lehet egyáltalán utólag javítani a szigetelést?
Ha tudtok bárkit, aki tudna segíteni, kérlek szóljatok, nagyon megkeseríti az életünket a zúgás.

Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv!

Nagyon sanszos, hogy kevés dűbelt alkalmaztak a rögzítésnél, vagy egyet sem. A háló összetartja a szigetelést, de ha elfárad, majd idővel letépi a szél az egészet. A kivitelezőt kellene megkeresni a közös képviselő által, hogy javítsa ki a hibát, gondolom erre kevés az esély. Próbálj felvételt készíteni róla, hogy szélcsendben is lehessen prezentálni a zajongást.
Magánemberként sokat nem tehetsz, elvileg utólag is lehet alpin technikával dűbelezni, hogy ne mozogjanak a táblák, de akkor a kivitelező beleköthet, hogy belepiszkáltak a munkájába, nem vállal felelősséget érte.
Mindenképp a házat hivatalosan képviselő közös képviselőnek kellene lépnie az ügyedben.
2 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég