Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok,

Egy 70-80-as években készült Erdért faházban szeretnénk kialakítani egy fürdőszobát, a szoba korábban spejznek volt használva.
Javaslatokat várnék,hogy milyen módon lenne érdemes tökéletesen vízzáróvá tenni az egész fürdőszobát, vagy adott esetben csak pl a zuhanykabin mögötti részt.

Egy wc kagyló, egy kicsi mosdó és egy zuhanykabin férne összesen bele (kb 1,7x1,7-es szoba).

Van egy buktatható ablak a szobában, ha ennek van valami jelentősége.

Gondolkoztam zöld gipszkarton+kenhető vízszigetelésen, simán csak linóleumos fedésen és ilyen paneles csempehatású lemezek felrögzítésén is (illesztések közé szilikonnal), de elég laikus vagyok így meghallgatnám az összes eshetőséget.

Köszi!
Üdv
Nem nevezném magam a téma szakértőjének de néhány gondolatot írnék. Tesómnak volt egy horgász tanyája amit együtt csináltunk fából konyhával fürdővel. Olyan építményekben ahol fagyveszély van a vízrendszert úgy kellene kialakítani hogy teljesen leüríthető legyen a fagycsap és a vízcsapok megnyitásával. A padló összefolyót, bűzelzárót pedig fel szoktuk tölteni fagyálló ablakmosóval télre. A fürdőszoba pedig "vízálló"OSB vel lett burkolva a hézagok szilikonozva és festés után felragasztott tekercses PVC fal és padló burkoló anyaggal lett bevonva. Kicsit bonyolultabb és sokkal büdösebb a felragasztása mint a tapétának :)
Üdv!
A zöld gipszkarton + kenhető szigetelés + csempét ajánlom. A gipszkartonnal kiegyenlíthető a fal felületi egyenetlensége, mozgása, a kenhető szigeteléssel véded a falat és gipszkartont, erre meg egyszerűen felragasztható a csempe. A családban is volt ilyen faház, ott a csempét pogácsával egyszerűen felragasztották a falra. Elég csúnya volt, mert elállt a faltól vagy 1,5 cm-rel és le sem zárták az oldalán. Nem tudni mennyire lett volna tartós, eladták a házat, amit le is bontottak utána.
A gipszkartonnal szép, egyenes felület képezhető és ahol nem akarod csempézni, egyszerűen lefested. A csempe határvonalát élvédővel tudod szépen lezárni.
Az ablaknak bizony van jelentősége, könnyű kiszellőztetni fürdés után amikor a kis fürdő gőzkabinná válik.
Persze mindig felvetődik a kérdés, mire akarod használni a házat? Ha csak nyaralónak, akkor lehet érdemesebb egy önálló zuhanykabint venni, aminek van hátfala is, így eleve nem érheti víz a falat. A többi helyen elegendő a festés is.
Hát a szomszédom könnyű szerkezetes családi házában így volt a fördőszoba csak ott cemetkötésű forgácslapra volt ragasztva a csempe. Minden sarokban elrepedeztek és lepotyogtak a csempék, mert mozog a faház. Mostanában már sziloval ragasztgatnak fugáznak de így is vannak bajok. Izgő mozgó falra az való ami azt bírja is.
Háza válogatja, nálam semmi baj ezzel a kialakítással és a családi Erdért faházban sem potyogtak le a csempék, pedig télen nem volt fűtve. Valószínűleg a szomszéd faháza ficánkol jobban a kelleténél.
Köszi a válaszokat!
6 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 56 vendég