Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
11 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok,
Új lakásunkba egy Deante Funkia íves zuhanykabint szereltem be a fürdőszobánkba, vettem hozzá egy univerzális szifont és azt flexicsővel a lefolyóba kötöttem, az összekötéseket alaposan körbeszilikonoztam. A szerelés elején ellenőriztem a tálca vízszintjét, rendesen lefolyt a víz a lefolyóba (sajnos több vízzel kellett volna megnéznem most így utólag látva), tegnap viszont amikor használtuk először a kabint, azt vettem észre,hogy lassabban folyik le a tálcából a víz mint ahogy kijön a zuhanyrózsából, így 2-3 perc fürdés után már kezd állni a víz a tálcában. Ha elzárom, pár másodperc után lefolyik rendesen de így nem az igazi a használata.
Nagy örömömre derült ez most ki miután alaposan körbeszilikonoztam mindent abban a hiszemben,hogy nem lesz vele gond.
A lefolyóval nem hiszem, hogy gond lenne, most készült el a ház, bízom benne, hogy a vízszintje megfelelő így abból indulnék ki,hogy valamit a flexicső bekötésnél csináltam rosszul.

Így látatlanban gondolom elég nehéz, de van ötletetek,hogy mi lehet a gond, hogy lehet rosszul bekötni a flexicsövet?
Üdv!
Flexicsőre gyanakodom, szerintem az lesz a szűk keresztmetszet. Lehet éles ív miatt, vagy eleve vékony. Nagy az ellenállása a redők miatt.
Én be sem raktam a flexicsövet a zuhanykabinom lefolyójába, inkább kiraktam idomokból.
az a baj,hogy csak idomokból nem tudom megoldani szerintem mert csak úgy tudok hozzáférni a csatlakozáshoz ha felemelem a tálcát. Bár ha belegondolok lehet úgy talán meg tudnám oldani, hogy ami átmegy lefolyórész a tálcán, azt csak a végén csavarozom fel és akkor nem kell a tálcával együtt felemelni.

A szifon ez: http://www.szaniteraruhaz.hu/alcaplast- ... al-a46-50/

Ehhez pedig egy ilyen csövet használtam, a jobb oldali 50-es végét lefűrészeltem, így a 40-est dugtam be a lefolyóhoz vezető könyökbe:

http://www.szaniteraruhaz.hu/alcaplast- ... 0-mm-a707/
Sajnos ezek a fexi csövek ilyenek, kívül vastag, belül vékony.Ráadásul a zuhanytálcánál még az a vízszint magasság (gravitációs erő) sincs meg mint egy mosdónál vagy mosogatónál ami gyorsítaná a lefolyást.
A gond a leeresztő szelep keresztmetszetével lesz a bűzzár miatt, nem a lefolyó csővel főleg nem azért mert húzható lefolyócsövet raktál! Kivéve, ha 3x megkerülted veled a zuhanytálca alját és utána kötötted be a lefolyóba 4 hurokkal :)

Ha tudod a szifonból vedd ki a bűzzárat és nézd meg úgy! Nem Te vagy az első aki tapicskol a zuhanytálca aljbán felgyűlt vízben. A legtöbb gyártó elrontja a szifont amit gyárt kabinokhoz.

- Túl pici furatokat csinál a rozsdamentes tányérra
- a szifon külső háza és a bűzzár között "kevés a hely" és liter/percben keveset tud elengedni

esetleg mind a kettő!
Hát nálunk kiherélt bűzzárral sem jó. Megtanultunk lassú vízzel zuhanyozni az emeletei fürdőben :)
De lehet hogy másutt működik amit írsz.
A műszaki leírásában 37 l/perc átfolyást (3 vödör víz percenként) írnak a zuhanytálca lefolyóra, ami szerintem elégséges normál zuhanyzás mellett. Nálunk elég jó nyomás van, de ha a kutyának az ivóvödrét töltöm fel a zuhannyal teljes "gázzal", akkor is legalább fél perc, míg megtölti. Zuhanyozni általában nem teljesen nyitott csappal szokott az ember, tehát ennek az átfolyási sebességnek elégnek kell lennie.
Tapasztalatból tudjuk, hogy az ilyen szifonoknál megadott liter/perc köszönő viszonyban sincs a valósággal!

Ugyan ilyenek, a padlóösszefolyók és a zuhanyfolyókák is!

Továbbá vannak száraz bűzzáras szifonok és vizes bűzzárak is. A száraz bűzzáras szifonok esetében a víznek annyit kell forgolódnia a szifonban, hogy csoda, hogy kitalál belőle.
Meg kell tanulni lassú vízzel zuhanyozni, amúgy is víz és energia pocsékolás az a zuhanyfal. Nem attól leszel tiszta hogy percenként 30 liter zúdul rád.
megpróbálom akkor első körben a szifont szétszedni, bár megnehezítettem akkor a dolgomat mert jó alaposan azt is beszilikonoztam mielőtt ráhúztam a menetet, nem lesz egyszerű szétszedni :(
Sziasztok, csak most jutottam el oda,hogy utánanézzek a lefolyás problémának (második fürdőszoba, így nem volt kritikus probléma). Azt tapasztaltam, ha simán a flexicsőbe vezetem a zuhanyrózsa gégecsövét, minden gond nélkül lefolyik a víz, bírja nyelni. Ha közvetlenül a lefolyóhoz teszem szintén a gégecsövet, akkor is rendesen lefolyik fennakadás nélkül. Viszont ha a tálcába engedem ugyanakkora intenzitással a vizet, akkor sokkal lassabban akar lefolyni. Ezek szerint a szifon a hibás, hogy lassú lefolyásnál nem engedi át rendesen a vizet, valamiért szar lehet benne az áramlás ami miatt ilyen?
Csak a szifoncsere segíthet szerintetek, vagy érdemes valamivel még próbálkozni?

Illetve egy másik kérdés, a flexicső egyik végén a műanyag hollandernél cseppenként szivárog, nem tudom jobban meghúzni, félek,hogy szétreped a műanyag, simán ha gépzsírral bekenem a tömítőgumi az elég lehet a csöpögés megszüntetésére, vagy hosszú távon ez nem oldja meg a problémát?
11 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 14 vendég