Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Kb. 10 éve épült lakásban a villamos szerelődobozok csak valamiyen (kb 20-25cm x 20-25 cm-es) papírlappal vannak befedve és lefestve. Az egyiket meg kellene bontani, de nem tudom, hogy hol lehet ilyen papírlapot venni (egyáltalán milyet érdemes venni), és hogy kell visszacsinálni a dobozt, hogy normálisan nézzen ki (falfesték van).

Köszi a segítséget,

Jani
Üdv!

Ez kissé aggályos, mert villamos kötődobozt nem illő papírral befedni, vakolás után ugyan előfordulhat, hogy az előzőleg védőként belegyűrt papírt aztán később sem távolítják el, és a festő aztán mindezt "szépen" eldolgozza, vagy a felrakott dobozfedeleket leszedi/vagy sűrű dryvithálóval fedi le, mert akkor tud igazán szép felületet képezni.
A kereskedelemben elég sokféle és méretű doboz kapható és létezik. Én azt tanácsolnám elsőkörön, hogy felesleges szaladgálás és kutatás helyett valamely barkácsboltban, egy vékonyabb polikarbonát lapot kellene vásárolni, méretre vágni, majd csavarral a helyére illesztve bedolgozni. Teljesen korrekt megoldást valóban csak a rávaló fedél felkutatása jelnt, ekkor viszont érdemes kicsit belenézni, hátha valahol van a gyártóra való utalás, pl az OBO doboozoknál van, ennek, valamint a mérettel együtt van esély megfelelő fedelet találni. Bár ezt csak - érthető okokból - dobozzal együtt adják el :(.
Sok szerencsét!
Az igazi férfiak fával dolgoznak...
Ajaj! Már guglizás után (nem találtam semmi érdemlegeset) sejtettem, hogy ez nem lesz egyszerű menet. A dobozok nem betömködve vannak, hanem korrekten befedve vmilyen papírlappal, gyakorlatilag észrevehtelenek (nincs hálós cucc, csak papír). A rendes doboztetővel az a gondom, hogy azt nem fogom tudni korrekten eltüntetni (amit így a rabszolgahajcsárom nem fog elfogadni :wink: ).

Jelenleg az A tervem:
tapétavágóval óvatosan kivágni a mostani papírt, majd repedés záró szalaggal visszaragasztani, lefesteni.

B terv:
Félfamentes rajzlappal befedni, lefesteni.

Köszi szépen a segítséget:
Jani
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 63 vendég

cron