Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok,

Szeretnék tanácsokat kérni alap-bővítés témakörben:
Helyzet: van egy 1,5x 3m es beton alapom, amit szeretnék bővíteni a kép ábrázolása szerint (pirossal jelöltem a hozzácsatolandó felületet), kb 1,5 x 2,5 M-es kiegészítést kellene hozzáilleszteni.
Egy kerti faházacska lenne az alapon, de nagyobb alap kellene hozzá, mint a jelenlegi.
Milyen megoldásokban gondolkodhatok?
alap.jpg
alap.jpg (175.38 KiB) Megtekintve 1185 alkalommal.

Köszönöm a javaslatokat
Üdv
Zsolt
ui.: Érden található, ha esetleg Valaki el is tudná készíteni, vagy szakit ajánlani hozzá azt is megköszönöm
Üdv!

Rossz hír, megkötött betonhoz nem köt az új. Ebben az a gond, hogy sosem lesz egységes, mindig két külön darabként fog viselkedni. Gyakorlatilag megsüllyedhet az új rész, eltávolodhat a másiktól.
Amit tehetsz: összevasalod a két felületet. Ha elég vastag a régi beton, akkor fúrj bele néhány betonvasat (ne merőlegesen) és kösd össze az új beton vasalatával. Ha nagyon laza a talaj felétek, akkor némi sávalap sem lenne rossz megoldás. A repedés, rés mindig megmarad a két beton között, de azt rugalmas tömítőanyaggal ki tudod tölteni. Lehetőleg ne legyen vékonyabb az új felület, mint amihez hozzákötöd.
Köszönöm,szerintem újra csináltatom.
Tudnátok esetleg szakit ajánlani Érd településen a munkához?
Megkérdezem neked, ha még aktuális a feladat., van pár kollégám, elég korrektül dolgoznak, hátha elvállalják. De amúgy Plaszlo megoldási javaslata tökéletes. Németországban, Svájcban is így csinálják a helyi szakik a hozzáépítéseket....
Betoncsiszolas írta: Megkérdezem neked, ha még aktuális a feladat., van pár kollégám, elég korrektül dolgoznak, hátha elvállalják. De amúgy Plaszlo megoldási javaslata tökéletes. Németországban, Svájcban is így csinálják a helyi szakik a hozzáépítéseket....


Még aktuális.

Megköszönném

Üdv
5 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 13 vendég