Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Belefutottam egy olyan gondba, hogy nagyon alacsony a víznyomás a házamban - a hidegvíz se világbajnok, de a melegvíz az csapnivaló. Az utóbbi időben még rosszabb lett, pedig mindig rossz volt.
Ma egy szerelő azt mondta, hogy a puffertartály-gázkazán összekötő csövezés az teljesen rossz és tönkre fogja tenni rövid úton a gázkazánt, mert elég vékony szerinte a cső átmérője. Ezek ilyen flexibilis csövek, Valóban nem szabad flexibilis csővel összekötni a puffertartályt a gázkazánnal?
Elég húzós árat mondott ezek cseréjére...
Üdv!

A gázkazánhoz nem kell puffertartály. :roll:
A puffertartály alatt a HMV tartályt érted? A gázkazán fűti a HMV tartályt és onnan megy a melegvízellátás?
Igen, arra gondoltam. Ami tárolja a melegvizet a kézmosáshoz :)
Szóval ez két külön probléma.
A gyenge víznyomás az hálózati probléma, és ezt még tetézi a HMV tartályon átfolyó víz ellenállása. Az, hogy mitől lett az utóbbi időben gyengébb, az független a gázkazánt a pufferrel összekötő vezetékektől. Feltételezem a gázkazán a fűtést is kiszolgálja, ezért nem direktbe van kötve a melegvíz hálózatra - különben értelmetlen lenne a HMV tartály. Az ivóvíz nem keveredhet a fűtés vizével, így a HMV tartályt a kazán hőcserélőn keresztül fűti, így független a használati melegvíz nyomásától.
Ha arányaiban csökkent a melegvíz nyomása a hidegvízhez képest, akkor a melegvízhálózatban kell keresni a probléma okát. Valahol dugulás lépett fel, vagy olyan mértékű vízkőlerakódás, ami elszűkíti a csövet, gátolva ezzel a melegvíz áramlását. Ez lehet a csövekben, a HMV tartályban, de a csaptelep szűrőjében is. Nézd át az összes zárószerelvényt, nehogy egy félig elzárt csap okozza a nyomáscsökkenés.

A másik probléma a gázkazán és a HMV tartály összeköttetése. Nem magával a flexi csővel van baj, hanem annak átmérőjével. A flexi cső méretét úgy kell kiválasztani, hogy a belső átmérője ne legyen kisebb, mint annak a csőnek, amire rászerelték. És persze nem árt melegvízre valót alkalmazni.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 9 vendég