Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdvözletem!

Családi ház alapjának áttöréséhez kérnék segítséget.

A feladat: Egy 110-es szennyvízcsövet átjuttatni a fal túloldalára.

Gondoltam bérlek egy ilyen magfúrót http://www.profirent.co.hu/magfuro-8437280, de egy kőműves azt mondta hogy ha vasat ér meg fog állni. Bár tudomásom szerint pont erre találták ki :o

Másik javaslat körbefúrkálás, vésés, vas elégetése vágópálcával.

Nekem mégis az első verzió tetszik, ráadásul a szerkezetet is kímélném a fölösleges rezgéstől, amit a körbefurkálás produkálna.

Mi a véleményetek erről, esetleg van e jobb javaslatotok?
Üdv
Vannak beton fúrós cégek vállalkozók akik tudják mit mivel hogyan. A vasbeton kifúrása nem jelent különösebb problémát egy öblítéses magkoronával. A kölcsönzött géppel lehet úgy is járni hogy a végén drágább a leves mint a hús ha pl egy fúrókorona szegmensei kitöredeznek.
Debrecenben nem találtam vállalkozót/céget, főleg meg nem emberi pénzért. Ráadásul itt kis helyen kell e műveletet megoldani, mert csak belülről lehet kifele fúrni. Tehát a helyiségben ások egy gödröt és onnan lehet kifele dolgozni, semmiképp nem egyszerű.
Üdv!
Mielőtt kibérelnéd a gépet, tisztázd a kölcsönzőssel, hogy vasbetont akarsz átfúrni és szerinte megfelelő-e a gép hozzá. Ha igent mond, akkor nem reklamálhat, ha kicsorbul a magfúró.
Lurdy ház irodakiépítésénél láttam, hogy a sokkal vastagabb vasbeton födémet ilyesmi géppel fúrták át. Tehát lehetséges, csak tisztázd a felelősségi kérdéseket.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég