Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Kedves Ezermesterek!
A fürdőszobai helységen belül együtt található a kád, a mosdó, a bidé, a mosógép és a wc is. Bármelyik használatakor az elfolyások hibátlanul és akadálytalanul zajlanak, csak....A wc öblítésekor a padlóösszefolyónál bugyborékoló "jelenség" tapasztalható. A víz elfolyik, azzal nincs baj. Olyasmit észleltem, hogy ezt levegő buborékok okozzák vagy valami hasonló. Próbálkoztam vegyszerrel, forróvizes átmosással, bugyborékol. Ami szerencse, hogy ez szaggal nem jár.
Van valakinek tapasztalata, ötlete a megszüntetésére?
Segítségeteket előre is köszönöm
Szia! Nem lehet hogy a hirtelen sok vz miatt nyomás alakul ki a rendszerbe? A káb és a többinél szépen tud folyni a víz, a wc öblítésnél pedig hirtelen menne a csőbe a víz.

http://dugulaselharitomester.hu/dugulaselharitas-blog/csatorna-kiszellozo
Valószínűleg részleges dugulás van a fő szennyvízcsőben. A kisebb vízhozamú berendezések vize még le tud folyni a dugulás mellett, ezért nem bugyborékol. A WC hirtelen nagy mennyiségű vizet ereszt a csatornába, ami nem tud egyből elfolyni, ezért ott a dugulás előtt a cső el kezd megtelni vízzel, és a kiszorított levegő a padló összefolyón át távozik a rendszerből.

Szerintem nem érdemes vegyszerekkel kísérletezni, egyébként sem sokat érnek. Inkább hívnék egy csatornatisztítót, mielőtt a teljes dugulás beáll, mert akkor a padló összefolyón fog kijönni minden, amit a csatorna nem tud elvezetni. Kb.: 10.000 Huf körül van egy ilyen tisztítás ára és teljesen átmossák a csatornát, a csövekben nem fog semmilyen lerakódás maradni.
köszönöm a tippeket
4 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 27 vendég