Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!
Van a parommal kisebb problemank. En mint no nem nagyon ertek ezekhez a dolgokhoz. Parom inkabb de nagyon meg kell gondolnunk a dolgokat.
Szoval. 3szintes hazunkban van jelenleg egy cserepkalyha amin vannak repedesek igy szet szeretnenk szedni majd vagy egy ujat mas helyre berakatni vagy pedig vegyes tuzelesu kazant berakatni. Nem tudjuk melyik lenne a jobb megoldas. Ebben szeretnem a segitsegeteket kerni melyik lenne jobb megoldas. Van egy 6 eves gyermekunk szoval szeretnenk a telbe mar ugy bemenni hogy van normalis futes a hazban. Ellenjavaslatokat is varok.
Koszonom elore is a valaszokat.
Szia.

Egy kicsit több információ kellene.
Radiátorok kivannak építve?
Ha vannak, milyen radiátorok?
Kémény van? Mekkora?
Szigetelésed milyen a házon? Ekkor lehetne kb korrektebb választ adni.

De feltételezem van radiátor. Akkor mindenképpen Én a vegyest ajánlanám. Azzal mindenhol be tudsz fűteni. Pufferrel át is hidalhatod az éjszakai fapakolást ha jó a rendszer és a ház hőigénye. Egyenletesebb lenne a hő mindenhol.
Az előzőkből úgy látszik, hogy állandó lakóépületnek óhajtják a házat kiépíteni, ill. használni. Eddig nyaraló volt ( 3 szinten csak 1 cserépkályha volt)? Állandó alapfűtésnek minősített építési terméket lehet csak beépíteni, ilyen bizonylata a vegyes tüzelésű kazánoknak van. (Hacsak valaki nem minősítte saját költségén egyet). Ettől még lehet egyes szobákba cserépkályhát tenni, u.n. kivitelezői nyilatkozattal (kéményre és a kályhára). Tegyük fel, hogy minősítve van, a hőelosztás vízoldalon olcsóbb, légcsatornázni és lég-szerelvényezni drágább, pl. álmennyezet kellhet. Léteznek légcsatornázható kandallók, de jobb a vízteres, és annak van pl. minősített betétje. Végül a vízes rendszereket tudnám javasolni. Egész lakást befűteni egy cserépkályhával erősen szigetelt passzív házakban ("közel nulla energiaigényű ház") elvileg lehetséges, ha néhány kW hőigény van, egy 3 szintes ház kb. 15-20 kW-os hőigényére túl nagy kályha adódna.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég